• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Vanlı Depremzedelerin Soğuk Korkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van merkeze bağlı Derebey köyünde yaşayan Mehmet Salih ve Yenigül Köseoğlu çifti, 15 gün önce doğan ve henüz isim veremedikleri bebekleri ve çocukları Caner, Tufan, Eylem, Meryama, İbrahim, Yasin, Şehadet ve Hasret ile çadırda yaşamlarını sürdürüyor.

Depremde hasar gören evlerinin yanına kurdukları çadırda yaşamaya başlayan 34 yaşındaki Yenigül Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden 3 gün sonra çadırda tek başına doğum yaptığını belirtti.

Sağlık ekiplerinin köye gelemediğini, kendisinin de çadırda doğum yapmak zorunda kaldığını anlatan anne Köseoğlu, köydeki yaşlı bir kadının bebeğinin göbek bağını kestiğini, yeni doğan bebeğinin adının ise henüz konulmadığını söyledi.

Depremin korkusunu üzerlerinden halen atamadıklarını, bu nedenle bebeğe isim veremediklerini belirten anne Köseoğlu, zor şartlar altında doğurduğu bebeğinin şimdi de soğuktan çok etkilendiğini ifade ederek, ``Bebeğim gece çok üşüyor. Bakımında zorlanıyorum`` dedi.

Depremden en çok çocukların etkilendiğini anlatan anne Köseoğlu, ``Ev içinde değiliz. Evin içinde dahi işimiz akşama kadar bitmiyordu. Şimdi perişanız, zorlanıyoruz. Günlük işlerimizi yapmaya çalışıyoruz`` diye konuştu.

-2 yaşındaki kardeşini depremde kurtardı-

Ailenin 15 yaşındaki kızı Şehadet ise depremde büyük hasar gören evlerinde 2 yaşındaki kardeşi Caner`i kurtardığını söyledi.

Kardeşinin kaldığını fark edince eve girmeye çalıştığını, önüne taşlar düştüğünü anlatan Şehadet Köseoğlu, evin penceresini elleriyle kırarak, kardeşini  çıkarmayı başardığını anlattı. Bilekleri kesildiği için kan kaybettiğini, baygınlık geçirdiğini anlatan abla Köseoğlu, kardeşi Caner`i kurtardığı için mutlu olduğunu kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir