• DOLAR 34.236
  • EURO 37.483
  • ALTIN 2872.329
  • ...
 Muş`ta "Güvenilir Gıda ve Ekmek İsrafı" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ziraat Mühendisi Serap Tarhan ve Gıda Mühendisi Fatma Nurdan Erikli tarafından 2014-2015 1`inci eğitim ve öğretim döneminde merkezde toplam 25 okulda  2868 öğrenciye "Güvenilir Gıda ve Ekmek İsrafı Eğitimi" semineri verildi.

Yapılan eğitimlerde slaytlar ve videolar eşliğinde öğrencilere  Gıda Güvenliği Tanımı, Sağlıklı ve Güvenilir Gıda Temini, Kişisel Hijyen, Sokakta Güvenilir Gıda, Alışverişte Gıda Güvenliği, Gıda Kaynaklı Tehlikeler ve Bu Tehlikelerin Önlenmesi, Gıdaları Muhafaza Yöntemleri, Mikroorganizmalarla Mücadele Yöntemleri, Alo 174 Gıda Hattı ve Ekmek İsrafı konularında bilgiler veriliyor.

Öğrencilere, güvenilir gıdaya ulaşma konusunda bilinçlenmeleri ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için verilen bu eğitimle bilinçli ve sağlıklı toplum oluşturmak amaçlanıyor.

2`inci eğitim ve öğretim döneminde de Muş merkez köy okullarında bu programın devam ettirilmesi planlanıyor. Bugüne kadar 6 merkezi köye gidilerek toplam 731 öğrenciye eğitim verilmişti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir