• DOLAR 34.216
  • EURO 37.539
  • ALTIN 2878.215
  • ...
Azadî İnisiyatifi Kemalizm`in Altında Kaldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte Nasname'de yer alan makalenin Azadî İnisiyati ile ilgili bölümü

Tutarlılık zor zanaat; hele hele Kuzey Kürdistan politik yaşamında…

Azadî İnisiyatifi de eskilerin izlediği yolu izleyerek bir sıfat/koltuk adına “Kürdlerin Birliği” hikâyesini diline doladı. Deyim yerindeyse ‘Cin olmadan çarpmaya kalkışan` Azadî yöneticileri de her zamanki gibi Nasname`nin eleştirilerine hedef olunca çirkinleştiler. Bu çirkinlikleri, taktıkları “Kürdlük” maskesinin Nasname tarafından düşürülmesine ve gerçek niyetlerinin deşifre edilmesine olan öfkeden kaynaklıdır.

Şêx Seîd`in “mirasçısı” iddialarına karşın Şêx Seîd`in katilleriyle (Kemalistlerle) birlik kuran Azadi`nin bir koltuk uğruna ulusal değerleri pazarladığı ve Kemalizm`e hizmet ettiği kesinleşti.

Bazen tartışmalardan sonuç alınamaz ama bir adım/bir gösterge her şeyi tüm çıplaklığıyla ortaya koyar. Tartışmada kimin haklı ve kimin haksız olduğu tartışma gerektirmeyecek şekilde belli olur.

Aday listeleri açıklanınca, Azadi ile yaşadığımız tartışma da bitti. Çünkü öyle bir tablo ortaya çıktı ki hiç kimsenin “maslahat” veya başka bir şeye sığınma şansı kalmadı. Ortaya çıkan tablo, Şêx Seîd mirasının Kemalizm`in hizmetine sunulmak istenmesidir ve bir koltuk için Kemalizm`in aklanmasıdır…

Lafazanlığa ve kelime oyunlarına baş vurmadan tabloya bakalım.

Van`da HDP birinci sıra adayı FİGEN YÜKSEKDAĞ, dördüncü sıra adayı ise Adem Özcaner.

Osmaniyeli ve Kemalist Türk Solu`nun karanlık dehlizlerinde pişirilerek Kürdlerin başına getirilen FİGEN YÜKSEKDAĞ`ın Kemalistliğine kimse itiraz edemeyeceğine göre, AZADİ adına VAN`da kullanılan her oy, Adem Özcaner`en önce FİGEN YÜKSEKDAĞ`ın hanesine yazılacak. Kısaca VAN`da sandığa giden her Azadi üyesi Kemalist Figen Yüksekdağ`a öncelikle oy vermek zorundadır. Figen Yüksekdağ`ın altına yerleştirilen Adem Özcaner ise sadece bir Stepne`dir. Sandığa gidip FİGEN YÜKSEKDAĞ`A oy kullanacakların bundan sonra konuşması ve bu zavallılığı savunmaya kalkışması abes olur.

Figen Yüksekdağ`ın Van`dan aday gösterilmesi ve Adem Özcaner`in efendisi olarak üstünde yer alması söze gerek bırakmayacak şekilde bir rezaletin somutlaşmasıdır. Evet Azadi İnisiyatifi açıkça Kemalizm cenderesine girdi. Umarız ki Azadi içinde yer alan insanlar da dört yıl beklemeden bu kirliliğe tepkilerini gösterirler…

Nasname - Haber/Yorum

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir