• DOLAR 34.219
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2875.667
  • ...
Muş'taki Suriyeli mülteciler kamplara gönderiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Belediyesi, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Muş’a gelen aileleri Şanlıurfa ve Gaziantep’te bulunan mülteci kamplarına göndermek için çalışma başlattı.

Muş’ta şehrin çeşitli bölgelerine çadır kuran Suriyeli aileler, zabıta ekipleri tarafından kamplara gönderilmek için ikna edilmeye çalışılıyor. Zabıta ekipleri, Muş Merkez’in çeşitli bölgelerinde yıkık evlerde yaşayan Suriyeli ailelerin yanına giderek, kendilerini kamplara göndereceklerini belirttiler. Kamplara gitmek istemeyen aileler zabıta ekiplerinin ikna çabaları sonucu kamplara gitmeyi kabul ettiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muş Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen, “Mültecilerin sayılarının her geçen gün artması ve küçük yaştaki çocuklarının sokaklarda araçları ve vatandaşlarımızı durdurarak dilenmeye başlamasına karşı, belediyemize gelen şikâyetler doğrultusunda zabıta ekiplerimizce Suriyeli mültecileri ikna ederek onları Şanlıurfa ve Gaziantep’te bulunan kamplara gönderme çalışmasını başlattık. Vatandaşlarımız Alo 153 telefonu arayarak bu konuda şikayet ve ihbarlarını iletmelerini istiyoruz. Yapılacak olan ihbarların ekiplerce derhal yerinde değerlendirilerek gerekli işlemler yapılacaktır.” dedi.

Ekiplerin ikna çabaları sonucu ikna olan Suriyeli aileler kendi araçları ve belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle Şanlıurfa ve Gaziantep’e gönderildiler. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir