• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
Muhteber Anne de yüreğindeki hasretle ahirete göçtü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat mağduru Yasin Demir'in annesi Muhteber Demir, yüreğindeki hasretle dünyaya gözlerini yumarak ahirete göç etti.

Yakalandığı Karaciğer hastalığına daha fazla direnemeyen Muhteber anne Sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Hayatı çile ve sıkıntılarla geçen Muhteber Anne, dünyalık her şeyi bir tarafa bırakarak son bir defa olsun oğlu ile görüşebilmeyi arzuluyordu.

Oğlundan yıllarca ayrı kalması, 2009 yılına kadar Türkçe bilmediği için telefonda konuşamaması ve hastalığının vermiş olduğu engelden dolayı Yasin'ini tutulduğu cezaevinde ziyaret edememiş olması Muhteber Anne'nin yakalandığı Karaciğer hastalığını daha da katmerleştirmişti. Muhteber Anne, hasreti ile yandığı ciğerparesini ‘Belki son bir defa görebilirim' hayali ile direndiği hastalığına yenik düşerek Rabbine kavuştu.

Vefatından kısa süre önce görüştüğümüz Muhteber Anne, "Vallahi oğlumun imanına kefilim. O yanlış yapmamıştır. Sırf Allah için mücadele ettiğinden zulme uğramıştır. Tahmin ediyorum ki ömrümün son günlerini yaşıyorum. Artık yeter bitirsinler bu zulmü. Bıraksınlar son defa dünya gözü ile Yasin'imi göreyim” demişti.

Ölümcül hastalığa yakalandığı ve tahliye edilmesi gerektiği raporlarla sabit olan 28 Şubat mağdurlarından Yasin Demir, Kuran dersi verdiği ve İslami çalışmalarda bulunduğundan dolayı 13 yıldır cezaevinde tutuluyor.

(Ömer Adıgüzel/Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir