• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
Bingöl'deki şehir mezarlığı çöplerden geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaş Yusuf Gürçay, Bingöl- Karşıyaka mahallesinde bulunan şehir mezarlığına yaptığı ziyarette hayretler içinde kaldı. Mezarlığın her tarafının çöplerle kaplı olduğunu gören Gürçay, mezarlığın içler acısı durumuna tepki göstererek herkesi duyarlı olmaya çağırdı.  

Konu ile ilgili herkesin duyarlı olmasını isteyen Yusuf Gürçay, ''Yurtdışında yaşadığım dönemlerde büyükbabamı ve dayımı kaybettim. Bu vesileyle on altı yıl sonra döndüğüm memleketimde ilk işim mezar ziyaretinde bulunmak oldu. Lakin mezarlık kapısını açar açmaz karşılaştığım manzara beni derinden üzdüğü gibi, halkımızın duyarsızlığı ve yetkililerimizin ilgisizliği beni çok şaşırttı. Bakımsızlık, çöplük haline dönen ve madde bağımlısı gençlerin mekânı haline gelen mezarlığımıza sahip çıkalım. Çünkü mezarlıklarımız bizim gerçek ve daimi evlerimizdir. Kimimizin annesi, kimimizin dayısı, teyzesi ve en azından yakından tanıdığı bir insanımız şu an o mezarlıkta bulunmaktadır'' dedi.

“Mezarlarımızı ziyaret etmeye korkar olduk”

Konuyla ilgili yetkili ve etkili her kesimden yardım talebinde bulunan Gürçay, ''Mezarlıkta pet şişeleri, çekirdek poşetleri, plastik ayran bardakları, poşetler, kırılan vazolar, hortumlar, çuval, madde bağımlısı gençlerin geride bıraktıkları, ne ararsanız var. Mezarlığımızı ziyaret eden insanlarımız bunu görmüyorlar mı? Ayıp değil mi, günah değil mi? Mezarlıktan eve gidip anneanneme gördüklerimi anlatınca, ‘Mezarlığımıza gidip Fatiha okumaya korkar olduk’ dedi” şeklinde manzaradan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

“Yetkililer gerekli önlemleri alsın”

Yetkilileri sorunun çözümü noktasında gerekli önlemleri almaya davet eden Gürçay, “Böyle bir şey nasıl olabilir? Halkımızdan ricam, lütfen mezarlıklarımızı temiz tutsunlar. Yetkililerimiz mezarlığımızı mekân haline getiren gençlerimize karşı gerekli önlemleri alsın. İnanın yurtdışındaki mezarlıklar o kadar temiz ve o kadar bakımlılar ki, içinizden ölüp o mezarlıklarda yatasınız gelir. Değil bir tek çöp, mezar üzerinde bir tek kuru ot bile bulmak neredeyse imkânsız. Adeta bir çiçek bahçesi. En azından dinimiz gereği mezarlıklarımıza sahip çıkmamız, temiz tutmamız gerekmiyor mu?'' ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir