• DOLAR 34.28
  • EURO 37.491
  • ALTIN 2901.323
  • ...
Batman Bağımsız Milletvekili adayı Gök`ten TPIC işçilerine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da TPAO`ya bağlı TPIC (Turkish Petroleum International Company) bünyesindeki petrol kuyularında çalışan bir grup işçi, iş akitlerinin sona erdirileceği endişelerinin giderilmesini isteyerek, Atatürk Parkı önünde eylem yaptı.

Eylemin yapıldığı yere gelen HÜDA PAR`ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök ve HÜDA PAR İl Başkanı M. Emin Doğru ile beraberindeki partililer, işçilere destek vererek sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirttiler.

İşçiler adına söz alan Müslüm Şahin, kendilerine haksızlık yapıldığını ve bu mağduriyetlerinin giderilerek statü verilmesini beklediklerini söyledi.

Herkesten bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Şahin, defalarca sorunlarını dile getirdiklerini ama sorunlarının bir türlü çözülmediğini ifade etti.

Şahin, “TPIC işçilerin sorunları ne olacak. Bir belirsizlik söz konusudur. Bu belirsizliğin bir çözüme ulaşmasını istiyoruz. Batman`da yaklaşık 350 TPIC işçisi var. Mağduruz ve istiyoruz ki, bir an önce işimize dönelim. Yaptığımız iş belki dünyada en zor işlerden bir tanesidir. Şu anda asgari ücrette bir maaş alıyoruz. İşsizlik oranının en yüksek olduğu il Batman`dır. Bizler de bu işsizlik kervanına katılmak istemiyoruz .” diyerek tepki gösterdi.

Daha önce de işçilere destek olduğunu ve her zaman kendilerine destekçi olacaklarını söyleyen Batman Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök ise “Gönül isterdi ki bu olayı çözme makamında olan arkadaşlar burada olsaydı. Uzun süredir bu sorun devam ediyor. Bu kadar önemli bir meselenin bu noktaya gelmemiş olması lazımdı. Bu mesele çoktan çözülmüş olması gerekiyordu. Fakat maalesef bir bakan ve 4 milletvekili arkadaşımız var. Buna rağmen bu meselenin çözülememiş olması Batman adına sahipsizliğin bir göstergesidir.” dedi.

İşçiler için ellerinden gelen yardımı yapmaya çalışacaklarını dile getiren Gök, “Bunu siyasete bir malzeme yapmak istemiyoruz. Fakat bundan önce de bu konuya duyarlılık gösterdik. Elimizdeki imkânlar kısıtlı olduğu için biz de işçilerin dertleriyle dertlenir ve elimizden geleni yapmaya çalışırız. İnşallah bir an önce bu sorun kalıcı bir çözüme kavuşur. Gerçek manada bu kardeşlerimizin dertlerinin derman görmesini istiyoruz. Çünkü yaklaşık 5 bin insanın mağduriyeti söz konusudur.” ifadelerini kullandı.

İşçiler, Aydın Gök`e ve HÜDA PAR yöneticilerine, ilk günden beri gösterdikleri ilgi ve alakadan ve sorunlarının çözülmesi için desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

İşçiler, yaptıkları eylemin ardından AK Parti İl Başkanlığına kadar yürüyerek, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ile görüşmek istedi. Parti önüne gelen grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kısa bir müddet sonra işçilerle partinin toplantı salonunda görüşen Uçar, işçilerin sorunlarını dinledi.

Sorunlarını dile getiren işçiler, tek amaçlarının işlerine geri dönmek olduğunu ifade ederek, yetkililerin konuyla ilgilenmesini istediler.

Kendilerinin sorunlarını dinleyen AK Parti İl Başkanı Uçar, sorunlarının giderilmesi için kendilerine elinden gelen yardımı yapacağını ifade etti.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir