• DOLAR 34.254
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2877.702
  • ...
Yenişehir Müftülüğünden ağaç dikme etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçe Müftülüğü ile Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ortak düzenlediği 500 fidan dikimi etkinliği bu gün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Fidan dikme etkinliği Ziraat Fakültesi ağaçlandırma alanında, İlçe müftüsü Alettin Bozkurt, Ziraat fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Yeşilay Başkanı Yahya Öger, Kur’an Kurs öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda kısa bir konuşma yapan ilçe müftüsü Alettin Bozkurt  peygamber efendimizin bir hadisinde ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ dediğini hatırlatarak, böyle düşünen bir peygamberin ümmeti olarak doğaya daha çok önem vermemiz gerektiğini belirtti.

Bozkurt, “Bu gün burada her yıl tekrar ettiğimiz bir peygamber sünneti olan ağaç dikme etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Hedefimizi her yıl için arttırarak ilerletmeye gayret ediyoruz. Bu yıl 500 fidan diktik. Önümüzdeki yıl bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Katkısı olanlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, öğrencilerle birlikte yapılan ağaç dikimiyle sona erdi. – İLKHA







Bu haberler de ilginizi çekebilir