• DOLAR 34.236
  • EURO 37.593
  • ALTIN 2882.61
  • ...
Mardin`de `Kan Davaları` çalıştayı düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi (OHAK-DER) tarafından kan davalarında farkındalık yaratmak için düzenlenen “Kendini Öldürmek” adlı konferanslar sona erdi. Konferanslar, Artuklu, Derik, Nusaybin, Midyat, Yeşilli, Mazıdağı, Ömerli ve Savur ve Kızıltepe ilçelerinde düzenlendi.

18 Mayıs`ta da birçok akademisyenin katılımıyla Mardin'de bir çalıştay yapmayı planladıklarını açıklayan OHAK- DER Başkanı Burhan Hedbi, “Akıllı insanlar, bir yere bir perdeyi asmak istediklerinde; kumaşı önce ölçer sonra keserler. Oysa bölgemizde insanlar önce birbirlerini öldürür sonra da konuşmayı denerler. İşte bu yüzden de biz bu projeye; ‘Bir koyun için birbirini öldürenlerin 99 koyun keserek barışma kültürüne hayır!` sloganıyla başladık.” dedi.

Bir koyun için birbirini öldürenlerin 99 koyun keserek barış yemeği yapıp barıştıklarını dile getiren Hedbi, “Bu mantıksızlığa bakar mısınız? Bir koyunla gelen ölüm ve onlarca koyunla gelen barış! Bu şeytani egonun neticesi değildir de nedir? Madem bir koyun bu kadar kıymetli, uğrunda birbirinizi öldürüyorsunuz. Peki, barışırken neden onlarca koyunu kendi egonuza kurban ediyorsunuz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir