• DOLAR 34.261
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2873.969
  • ...
Hollandalı gazetecinin duruşması ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da, ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

PKK/KCK propagandası ile ajanlık yaptığı gibi suçlamalarla gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Geerdink’in Diyarbakır Adliyesinde görülen duruşması, pazartesi gününe ertelendi.

Geerdink’in, sosyal medya hesapları ile bazı haber sitelerinde PKK’yi övücü video ve paylaşımlarda bulunması ise basın özgürlüğü kapsamında ele alındığı belirtildi.

Mahkeme sonrası gazetecilere açıklama yapan Geerdink, böyle bir durumla karşılaşmayı beklemediğini ifade etti.

Savcının, beraatını istediği belirtilen Geerdink, “Biraz garip hissediyorum. Çünkü böyle bir şey beklemedim. Savcı bile şimdi beraat istiyor. O yüzden beraat olacak ama şimdi hâkim karar veremiyor. Pazartesi gününe kadar beklememiz lazım. Beraat olacak, bu belli bir şey.” dedi.

“Türkiye’de basın özgürlüğü kötüleşiyor, bunu Erdoğan yaptı”

Türkiye’de basın özgürlüğünün daha kötüleştiğini belirten Geerdink,  basının bu duruma gelmesinin sorumlusunun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. (Hamza Adiyaman/Sıddık Bilge-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir