• DOLAR 34.256
  • EURO 37.649
  • ALTIN 2872.094
  • ...
Gaziantep`in trafik sorunu için işbirliği protokolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Emniyet müdürlüğünde düzenlenen protokole, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu katıldı.

Emniyetin trafik bölümü ile Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) kentin trafiğini rahatlatmak için görev alanların,  yoğun bir gayret gösterdiklerini belirten Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı`nda bir trafik bölümü oluşturularak, emniyetle yasal olarak hukuk devleti normlarında yapılması gerekenlerle ilgili görev ve sorumluluk üzerine bir protokol hazırlandığını dile getirdi.

İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren`in de katıldığı bir toplantıda trafik ve ulaşımla ilgili bir sunum yapıldığını, protokolün altyapısının burada oluştuğunu aktaran Şahin, “Bu protokolde emniyet teşkilatımızın trafik bölümüyle, bizim zabıta bölümümüzde yetişmiş, bu konuda hizmet içi eğitim almış trafik zabıta bölümümüz senkronize çalışacak ve emniyet trafiğe yardımcı olacak. Onların çizdiği alanda görev ve sorumluluğunu yerine getirip, şehrin ulaşım ağında yaşamı kolaylaştıracak tedbirler almada trafik bölümüne yardımcı olacak. O yüzden bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü koordinasyonu sağlayamadığınız zaman, yeterince etkin bir çalışma modeli oluşturamıyorsunuz.” dedi.

Emniyet Müdürü Gülveren de kent trafiğinin iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için hazırlanan protokolün kurumlar arasında işbirliğine çok iyi bir örnek olacağına dikkat çekti. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise Gaziantep`te en önemli sorunun ulaşım ve trafik olduğunu belirterek, birlik ve beraberlikle çözülemeyecek sorunun olmadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü  imzalandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir