• DOLAR 34.263
  • EURO 37.594
  • ALTIN 2878.269
  • ...
Belediye otobüsleri hastalık saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye  otobüslerinin iyi temizlenmediğini bu nedenle etrafa hastalı saçtığını ifade eden ve her gün okula gidip gelen Recep Karaduman, “Yeterli temizliğin olmaması halkın sağlığını tehlikeye atıyor.  Yönetimde olan belediyenin bu ihmalkârlığı bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bazen kötü kokudan rahatsız oluyoruz. Biz belediyenin sadece seçime bir ay kala çalışmasını istemiyoruz. Farklı iller gezdim, Diyarbakır Belediyesi maalesef temizlik ve hizmet noktasında sınıfta kalıyor.” dedi.

Koltuklardaki kirliliğin hemen hemen tüm otobüslerde bulunduğunu dile getiren diğer bir vatandaş Mehmet Diken, “Kirlilik yüzünden koltuklara oturmaya korkuyorum. Koltuklar sanki hastalık ve mikrop yuvasına döndü. Bazen koltuklar kokuyor ve çirkin bir görüntü oluşuyor. Ben bir genç olarak buna tahammül edemiyorum. Hastaneye gelen hasta ve yaşlıların halini düşünmek istemiyorum. Onlar hastalıklara karşı daha dirençsiz. Eğer temizlemek zor ise koltuklara kılıf takılsın. Acaba her gün bu otobüsler dezenfekte  ediliyor mu? Onu da bilmiyoruz. Gerekli kontrollerin yapılması şarttır.” İfadelerini kullandı.

Öğrenciler bu kirliliğe en kısa zamanda gerekli müdahalenin yapılması için belediye yetkililerini iş başına davet etti.  (M. Zeki Aygur - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir