• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Sağlık-Sen'den 08-14 Nisan Sağlık Haftası açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, “08-14 Nisan Sağlık Haftası” münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Her yıl 08-14 Nisan tarihleri arasında Sağlık Haftası olarak anıldığını hatırlatan Seven, “Hz. Muhammed (AS)’in “iki nimet vardır ki; insanlar bunların kadrini-kıymetini bilmiyorlar: Sağlık ve boş sıhhat” Hadis-i Şerifin de dile getirildiği gibi insanın sağlıklı olması, her nimetin başı olarak değerlendirilebilir. Çünkü insanın sağlığının bozuk olması, hayatının diğer bütün alanlarını olumsuz yönde etkiyebilmekte, kişinin hayat kalitesini düşürmektedir.

Sağlığın farklı kültür ve kişilerce tanımı yapılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre; sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde bulunması olarak tanımlanmıştır.” dedi.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve hastalıklardan koruyucu politikalara ağırlık verilmesi gerekliliğini vurgulayan Seven,“Halkımızın da sağlığının korunması ve geliştirilmesinde sorumluluğunun farkında olarak, hastalıktan önce sağlığının kıymetini bilmesi ve Bakanlık tarafından önerilen koruyucu önlemlere riayet etmesi yararlı olacaktır.

Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak; ülkemizde sağlık kurum ve kuruluşlarındaki sağlık hizmetlerini halkımıza büyük bir özveriyle sunan sağlık çalışanlarımızın gayretinin, emeğinin ve alınterinin görmezden gelinmemesi ve sağlık çalışanlarının hizmetlerinin takdir edilmesini tüm vatandaşlarımızdan beklediğimizi ifade ederek; tüm halkımızın ve sağlık çalışanlarının sağlık haftasını kutluyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir