• DOLAR 34.275
  • EURO 37.602
  • ALTIN 2879.645
  • ...
DÜ'de Mimar Sinan anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından ‘9 Nisan Mimar Sinan’ı Anma Günü’ kapsamında ‘Mimar Sinan ve Yaşadığı Kültür Ortamı’ adlı konferans düzenlendi.

Mühendislik fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı.

Mimarlık ve sanat tarihinde çok önemli yeri olan Mimar Sinan’ın eserlerin tanınması için böyle bir konferans verdiklerini belirten Yardımcı Doçent Doktor Mücahit Yıldırım, 9 Nisan 2015 tarihini Klasik Osmanlı mimarisinin temsilcisi Koca Sinan’ın 427’nci ölüm yıldönümü olarak anmak için bir araya geldiklerini belirtti.

“Mimar Sinan hala örnek teşkil ediyor”

Mimar Sinan’ın örnek tavrı üzerinde duran Yıldırım, “Sinan’ın mimarlığında etken olan faktörleri; İmparatorluğun gücünün gösterilmesi, şiirsel bir anlatımın varlığı, küçük el sanatlarındaki gelişme, dinin mimariyle bütünleşmesi en son teknolojinin benimsenmesi, devletin, kamunun yararlanacağı yapıları yapmayı üstlenmesi, özel girişimcilerin vakıf yoluyla yapı yapmaları, strüktürel ve fonksiyonel amaçlar olarak sıralamak mümkündür. Mimar Sinan, Osmanlı dönemi için çok büyük önemi vardır. Yaptığı eserlerle hala örnek teşkil ediyor.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra Mimar Sinan’ın eserlerini ve mimari yapılarını slaytlar eşliğinde anlatan Yıldırım, Diyarbakır’da bulunan Behram Paşa Camisinin de Mimar Sinan tarafından inşa edildiğini hatırlattı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri