• DOLAR 34.253
  • EURO 37.604
  • ALTIN 2933.05
  • ...
Dicle Üniversitesi Balkanlarda tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Türkiye'den 58, yurt dışından da 7, Balkan ülkelerinden yaklaşık üç bin öğrencinin katıldığı Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Üsküp’te gerçekleştirilen KÜNİB 2015 Eğitim Fuarı’na katıldı.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen fuara Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Profesör Doktor Yavuz Atar, Dicle Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Aslan Bilici ve Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisinden akademik personeller katıldı.

“Yabancı öğrenciler Dicle’de eğitim görecek”

Fuarın öğrenciler için önemine vurgu yapan Rektör Saraç, “Bu etkili ve güçlü organizasyon sayesinde Makedonya’daki öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere olan ilgisi artacaktır. Mevlana Değişim Programı protokolleri ile de öğrencilerin Dicle Üniversitesinde öğrenim görme fırsatını oluşturulacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan fuarın ardından Rektör Profesör Doktor Ayşegül Jale Saraç, diğer üniversite rektörleri ile yemekte bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir