• DOLAR 34.275
  • EURO 37.624
  • ALTIN 2883.344
  • ...
Kızıltepe'de Kütüphaneler Haftası münasebetiyle etkinlik yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kütüphane Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Yapılan programda şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mart ayının son haftası kütüphaneler haftası olduğunu hatırlatarak kendilerinin gecikmeli olarak bu haftayı kutladığını söyledi.

 Kaymakam Ermiş, kütüphaneleri kitapların saklandığı yer olarak gördüklerini ve  çok değerlendirdiklerini belirterek, "Ülkemizde şu sıkıntılarımız var kütüphanelerim açık olduğu zamanlarda çalıştığım ilçelerde hep aynı sorunla karşılaştım aslında bunu bakanlığımızla paylaşmamız lazım normal mesai zamanlarda insanlar işlerini yapıyorlar kütüphaneye gideceğimiz zamanlar mesai saatleri dışındaki zamanlardır fakat mesai saatleri dışındaki zamanlarda da kütüphanelerin kapalı olduğunu görürsünüz dolayısıyla bir memurun bir öğrencinin kütüphaneye gitmesi neredeyse imkansızdır ama çok şükür çalıştığım ilçelerde bunun mücadelesini verdim. Hafta sonları bir şekilde personel düzenlemesi yapmak suretiyle kütüphaneleri açık halde bulundurdum. Burada da özellikle sınavlara çalışan öğrencilerimizi kütüphaneye teşvik ettik.  Her zaman evlerimiz çalışmaya müsait olamayabiliyor.  Kütüphanemizde internet ve her türlü çalışma ortamı var. Kütüphaneleri daha çok kullanmak lazımdır diye düşünüyorum.  Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmamız lazım nu alışkanlığı çocukken yapmamız lazım velilerimize bu konuda çok iş düşüyor bu alışkanlığı kazandıramadığımız takdirde ileriki yaşlarda bunun sıkıntısını çekiyoruz.  Problem yeterli bir plan yapamadığımız içindir okumak için kendimize göre plan yapmamız gerekiyor.” dedi 

Programda bir konuşma yapan Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın kitabın Allah’ın oku emriyle başlayan bir süreç olduğunu belirterek, “ Kütüphaneler haftası kitabı anımsamak kütüphaneleri anımsatmak için önemli bir fırsattır. Kitap Allah’ın oku emriyle başlayan bir süreçtir. Kızıltepe’nin nüfusu 250 bin kitap sayısı 25 bin ve üye sayımız 9 bindir. Mardin’in en iyi kütüphanesi Kızıltepe’de buna rağmen yüzde 3 dolaylarında üyemiz var. Bu acınacak bir durumdur çünkü bir ilkenin ileri gitmesi bir ülkenin kalkınması oradaki okuyan kişilere bağlıdır onun için kitabın okumanın faydasını biliyoruz ve okumamız lazım bu okuyan kişi sayısını çoğaltmamız lazım ve bunun için bir seferberlik başlatmamız lazımdır.  Hedefimiz okumak olmalıdır okuyunca da yeni ufuklara yeni güzelliklere ulaşıyor insanın ufku açılıyor gelişiyor.”ifadelerine yer verdi.

Konuşmalardan sonra program çeşitli ikramlarla sona erdi.(Mehmet Aslan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri