• DOLAR 34.231
  • EURO 37.938
  • ALTIN 2915.087
  • ...
Gaziantep Belediye Başkanı basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 Mart 2014 yılında yapılan mahalli seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Şahin, özel bir otelde bir yıl içerisinde yaptığı çalışmaları hakkında bilgiler vererek, İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini ifade etti.

Bir yıl içerisinde yaptığı çalışmaları değerlendiren Şahin, “Kalkınmayı ana damar olarak gördüklerini ve şehirdeki 2 milyonun kalkınma hamlesinde onların yanında olduklarını ifade etti.

Gelinen noktayı daha yukarılara taşımak ve kentler yarışında şehri hak ettiği noktaya getirmenin en büyük görevlerinden bir tanesi olduğunu belirten Şahin, güçlü olunan birimleri muhafaza etmeye çalışarak, çeşitliliği artırdıklarını ifade ederek, “Her şey insan içindir. İnsanımızı merkeze aldığımız zamanda özellikle daha dezavantajlı grupların şehirde huzur bulması ve mutlu olmaları için mekânlarımızı ve çalışmalarımızı güçlendirdik. ‘Kadın Dostu, Engelli Dostu ve Çocuk Dostu’ kent olma bilinci bizim için çok önemliydi. Yani bütün dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını giderecekleri çalışmaları yapmak insanı merkeze almada bizim koyduğumuz en önemli felsefemizdi.” ifadelerini kullandı.

Seçim öncesi beyannamede verilen her sözün arkasında olduklarına vurgu yapan Şahin, “Öncelikle büyük işlerin planlamasını yaptık. Acil ve önemli işleri paralel götürmeye çalıştık. Daha yaşanabilir bir Gaziantep için insanı merkeze alan, çevreyi koruyup kollayan bir planlama yaptık.” diye konuştu.

Herkesin işini en iyi şekilde yapması halinde memleketin çok daha hızlı gelişeceğini belirten Şahin, son olarak şöyle konuştu: “2023 vizyonuna sadece İstanbul ve Ankara ile ulaşamayız. Anadolu'nun, Gaziantep'in gücü de çok önemli. Eğer dünyanın 10. büyük ekonomisi olacaksak, bu şehir önemli ana damarlardan birisi. Tüm kesimlerle, tüm sektörlerle birlikte olacağız. Tek başına belediye ile olmayacak bu iş. Biz birlikte Gaziantep'iz diyoruz. Bundan sonraki süreçte de koordinasyonu güçlü tutarak, doğrunun arkasında hep beraber durarak, kalkınma yolculuğunu devam ettirmemiz lazım.” dedi.

Şahin, konuşmasının ardından sinevizyon eşliğinde bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir