• DOLAR 34.211
  • EURO 37.814
  • ALTIN 2916.905
  • ...
Gaziantep Kamil Ocak Stadyumunun yerine Cami yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel bir otelde düzenlenen Büyükşehir Belediyesinin bir yıllık çalışma değerlendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beylerbeyi Mahallesi`nde yapımı devam eden ve maliyeti 120 milyon TL olan yeni stadyumun hizmete girmesiyle,  Kamil Ocak Stadyumunun yıkılıp yerine alanla bütünleşen bir cami yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde hazırlanan plan taslağının iptal edilerek geri çekilmesi sonrasında TOKİ tarafından hazırlanan diğer plan değişikliği taslaklarının Belediye tarafından kabul görmediği belirtildi.

Kamil Ocak Stadyumu üzerinde Belediye olarak çok hassas durduklarını ifade eden Şahin, “Demokrasi Meydanı ve Belediyemizce kamulaştırılarak yıkılan alışveriş merkezi alanları bütününde,  öncelikle yeni bir tasarım çalışması düşünülmektedir. Bu çalışma kapsamında meydan ile bütünleşecek, meydana kimlik ve fonksiyon kazandıracak ve Gaziantep`in tarihi dokusuyla uyumlu olacak şekilde 75 bin metrekare alanın, meydan ana fikri doğrultusunda, 5 bin metrekarelik bölümüne Meydan Camii Alanı düzenlenmesi proje içerisinde düşünülmektedir.”dedi.

Cami yapılsın veya yapılmasın tartışmalarının toplumsal açıdan doğru olmadığını vurgulayan Şahin, Avrupa`daki meydanlardan örnek vererek, Stadyum yerine cami yapılmasına herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir