• DOLAR 34.236
  • EURO 37.958
  • ALTIN 2927.608
  • ...
Hür aday Demir,  başvurusunu yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) desteklediği  Şırnak`ta bağımsız milletvekili adayı   Şehzade Demir, İl Seçim Kuruluna başvurusunu yaptı.

Seçim Kurulu çıkışında gazetecilere açıklama yapan Demir, Milletvekilliği sürecinde Hür Dava Partisinin adayı olarak seçime girmek istediklerini fakat seçim barajı nedeniyle bağımsız aday olarak girmek zorunda kaldıklarını söyledi.

“Mağduriyet ve sıkıntılar nedeniyle aday olduk”

Aday olmalarının sebebinin Türkiye`de yolunda gitmeyen mağduriyetler ve sıkıntılar olduğunu anlatan Demir, “ Türkiye`de ve özellikle de bölgemizde yolunda gitmeyen bir çok şey var. Hatta diyebiliriz ki yolunda giden hiç bir şey yok. Bölgemizin mağduriyetleri sıkıntıları her gün biraz daha katlanmaktadır. Çözüm bekleyen sıkıntılar, mağduriyetler iktidar parti ve diğer muhalefet partilerinin menfaatlerine yada ideolojik emellerine takılmaktadır. Biz bu noktada bölgenin sıkıntılarına çok şey kazandıracağımızı düşünüyoruz. Şırnak`ta özellikle de bölgede bazı şeylerin artık değişmesi lazım. Yıllardan beri süregelen mağduriyetler, tıkanıklıklar, çözümsüz kalan sorunlar artık bir şekilde değişmeli, çözüme kavuşmalıdır.Bu hususta bizim ciddi katkılarımızın olduğunu düşünüyoruz.Seçim süreci boyunca da bizim siyaset çalışmasını siyasi alana söylemlerimiz olarak, projelerimiz olarak yapacağımız işler noktasında da ciddi katkılar sunacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“Ev ev dolaşıp halkımızın dertlerine çare olacağız”

Seçimde izlenecek strateji hakkında da bilgi veren Demir şöyle dedi; “Biz daha önce olduğu gibi çalışmaya devam edeceğiz.Biz bu bölgenin insanıyız, bu yörenin vatandaşıyız. Köy köy, şehir şehir hemen hemen her yerde teşkilatlarımız, kurullarımız vardır.Biz Hür Dava Partisi`nin desteklediği hür adaylar olarak seçime giriyoruz.Bizim parti kadrolarımız ve diğer insanlarımız ev ev dolaşarak normal bir şekilde seçim çalışması yapacaktır.Bizi kendi bölgemizde seçim çalışması yapmaya engel olacak bir durum da söz konusu değildir.Daha önce nasıl çalıştıysak, bundan sonra da öyle çalışacağız.Tek tek ev ev bütün vatandaşlarımıza gideceğiz.Bölgenin sıkıntılarını anlatacağız.yapacaklarımızı, projelerimizi, düşüncelerimizi izah etmeye çalışacağız ve bu şekilde hizmete ve milletvekilliğine talip olacağız inşallah”

“Biz koltuk sevdalısı değiliz, mazlumların sesi olacağız “

Bir gazetecinin seçimde seçilme sansının sorulması üzerine Demir,”Biz kendimize şans görmeseydik müracaat  gereği duymazdık.Herkes gibi  bizim de seçilme, hizmet etme hakkımız vardır ve bizim aday olmamızın en büyük sebeplerinden bir tanesi de ,talep ve istek üzerinedir. Biz kişisel olarak hiçbir zaman makamlara, koltuklara talip olmamışız. İhtiyaç ve talep olduğundan dolayı biz bu yola girmişiz ve Allah`ın izni ile de gereğini yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Demir, gelen tebrikleri kabul etti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir