• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malezyalı Müslümanlardan Taziye Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hacettepe Tıp Fakültesinde okuyarak doktor olan Dr. Muhammed Halim isimli Malezyalı Müslüman, yaşanan deprem dolayısıyla Van`a gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Depremde 5 çocuğunu ve eşini kaybeden Mehmet Tetik`e de taziye ziyaretinde bulunan Dr. Muhammed Halim, buraya gelerek kardeşlerinin yanında olmasının İmani vazifesi olduğunu belirtti.

Geçmişte, Türkiye`de kaldığımdan olacak herhalde ben yaşanan bu depremden dolayı çok üzüldüm diyen Muhammed Halim, "Yaşanan deprem sonrasında ben de bu sıkıntılı günlerinde kardeşlerimin yanında olup en azından neler yapabilirim, acılarına nasıl ortak olabilirim düşüncesiyle buraya geldim. Bilhassa uzun yıllar ben burada kaldığım için Derneğimiz Haluan`da bulunan kardeşlerim bana `sen Türkçeyi biliyorsun. En azından hem oralara gidip sıkıntılarına ortak olursun hem de bize oralardan haber getirirsin` dediler. Ben de bundan dolayı buralara geldim" dedi.

Kalplerimizin Birbirine Yakın Olması ve Bu Acıyı Hissetmemiz Önemlidir

Kendisini buralara kadar getiren tek duygu ve etkenin İslam kardeşliği olduğunun altını ısrarla çizen Halim, "Mesafelerin uzak olması önemli değil. Kalplerimizin birbirine yakın olması ve bu acıyı hissetmemiz önemlidir. Bizler her şeyden önce Müslümanız ve birbirimize ihtiyaç duyarız. Dolayısıyla birbirimize bu günlerde yardım etmek durumundayız. Eğer birbirimize karşı da bir hatamız olmuşsa birbirimize bağışlamak zorundayız. Bizim tek üstünlük ölçümüz takvadır ve takvadan başka üstünlük ölçüsü bilmiyoruz. Allah en iyisini bilendir. Ben Malezya`dan buraya kardeşlik için geldim. En azından elimden ne geliyorsa onu yapmaya çalışırım. Hiçbir şey yapamazsam da kardeşlerime dua ederim. Takdir edersiniz ki biz bu dünyaya Allah`a kulluk etmeye geldik ve bu hususta da imtihan edileceğiz. Elbette ki bu imtihanın gereği birçok merhaleden geçeceğiz. Bize düşen bu imtihandan geçmektir. Bir de şunu belirtmek isterim ki Allah Resulü,`Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir` buyurur. Dolayısıyla bizim de bu acıya kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Zira kendi nefsimiz için istediğimizi Müslüman kardeşimiz içinde istememiz imanımızın gereğidir. Bizler de duyduğumuz acıyı yüreğimizde hissederek buraya geldik" dedi.

Biz Bu Acıyı Yüreğimizde Hissediyoruz

"Van depremini bizler Malezya`da internetten ve derneğimiz Haluan`ın basın takiplerinden öğrendik" diyen Muhammed Halim, "Bu gün diyebiliriz ki devlet imkânları geliştikçe insanların can kayıpları önlenebilir. Bu bağlamda baktığında zayiat az diyebilirsiniz. Ancak neticede giden bir candır ve de bizim Müslüman kardeşimizdir. Biz bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz" diyerek burada bu acıyı yaşayan tüm Müslümanların acılarını yüreğinde hissettiğini belirtti.

Fikret Özkan - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir