• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Dolandırıcılara 92 bin lirasını kaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda iyice yaygınlaşan ve insanları telefonla arayarak kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp dolandırma olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Gaziantep’te evden eve taşımacılığı sektöründe çalışan 44 yaşındaki 8 çocuk babası Hamet Aydın, geçtiğimiz salı günü, kendisini telefonla arayan dolandırıcıların kendilerini polis olarak tanıttıklarını, kendisinin cinayet işlediğini, bununla birlikte birçok suça karıştığını ve suç dosyasını kapatmaları için para isteyerek dolandırdıklarını iddia etti.

Dolandırıcıların kendisiyle telefonla konuşurken arka taraftan telsiz sesinin geldiğini ve üzerine atılan suçlardan dolayı korktuğunu söyleyen Aydın, bu yüzden dolandırıcıların her dediğini yaptığını ve bir an önce kendisini dolandıranların bulunmasını istedi.

Aydın, başından geçen olayı İlke Haber Ajansına (İLKHA) şu şekilde anlatarak: “Sabah saatleriydi, bana bir telefon geldi. Bana ‘biz polisiz emniyetten arıyoruz,  telefonu kapatma.  Senin kimlik fotokopin bizde, üzerine atılı birçok suç var. Hemen eve gitmen gerekiyor.  Evde ne kadar paran varsa hemen getirmen lazım. Emniyet gelip senin evinde arama yapacaktır.” dedi.

Telefonu kapatmamasını ve kendisini aradıkları numaraya para yüklemesi gerektiğini söyleyen şahısların, kendisinin ne kadar parası olduğunu sorduğunu söyleyen Aydın daha sonra “Bana senin suç dosyanı kapatmamız için para ayarlaman lazım. Bana ne kadar paran var diye sordular. Ben de 84 bin lira paramın olduğunu söyledim. Bana ‘sakın eşine söyleme. Eşin sorarsa araba alacığını söyle’ dediler. Eşime konuyu asla açmamamı operasyonu gizli yönettiklerini söylediler.” şeklinde başından geçenleri anlattı.

“Saniyeler içerisinde arabadan in ve parayı tabelanın önüne bırak”

Çok korktuğu için her denileni yapmak mecburiyetinde kaldığını belirten Aydın, “Eşim bana ‘Bu kadar parayı ne yapacaksın?’ diye sordu. İş ortağımın araba alacağını söyledim. Eşimden parayı aldım. Bana ‘Araban var mı?’  dediler. Hayır dedim. Bana bir araba ayarlamamı söylediler. Arkadaşımın arabasını aldım. Bana ‘Arabanın anahtarını aldın, hemen yola çık’ dediler. Sanki beni takip ediyorlardı. Bütün hareketlerimi hemen bana söylüyorlardı. Nereye gideceğimi sordum. Bana Gatem’e doğru gelmemi söylediler. Gatem’e gittiğimde bana ‘Eski Nizip yoluna gir’ dediler. Suruç’a 60 kilometre kala bana orda ‘dur’ dediler. ‘Hemen saniyeler içerisinde arabadan in ve parayı tabelanın önüne bırak’ dediler. Arabadan indim parayı tabelanın önüne bıraktım. Yola devam etmemi söylediler.” ifadelerine yer verdi.

Paranın eksik olduğunu söyleyen dolandırıcıların kendisinden parayı tamamlamasını istediklerini belirten Aydın, telefon dolandırıcılarına toplamda 92 bin 500 lira kaptırdığını belirtti.

Aydın, daha sonra oğlu ile birlikte polis merkezine gittiklerini belirterek, başından geçenleri polise anlattığını söyledi.

Şu an çok zor durumda olduğunu belirten Aydın, dolandırıcılardan kaptırdığı paranın sadece yarısını isteyerek, “Şimdi beni aradıkları numaraya ulaşamıyorum. Allah rızası için, o para benim değildi. Verdiğim paranın yarısı ortağıma aitti. Onlardan tek ricam aldıkları paranın yarısını bana geri versinler. Onlardan hiçbir şekilde şikâyetçi olmayacağım. Şuan çok zor durumdayım.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir