• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
Halkın dilinden Murat Akansu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kar-Der Başkanı Murat Akansu`nun esnaf arkadaşları onu Rahmetle andı.

Karlıova ilçesinde Murat Akansu'yu tanıyan ve kendisiyle esnaflık yapan dostları İlke Haber Ajansına konuştu.

Murat Akansu ile komşu esnaf ve aynı zamanda Karlıova AK Parti İlçe Başkanı olan İlyas Bingöl, “Murat arkadaş, Karlıova`da doğup büyüyen, bu ilçeye gönlünü koyan, herkesle konuşan Kur'an`ın ahlakıyla yaşayan bir güzel insandı. Bu ilçede birçok mağdur aileye ulaşıp maddi anlamda katkı sunan, sağlığında herkesle helalleşen Allah dostu bir arkadaşımızdı, komşumuzdu. Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun.” dedi.

Murat Akansu için Almanya`dan taziyesine geldiğini söyleyen Hüseyin Gülen, “Hacı abi Karlıova ve Karlıova gençliğine çok büyük emeği geçen bir ağabeyimizdi. Karlıova`da hayırsever ve aynı zamanda Mustazafların sahibiydi. Karlıova`daki gençliğin çoğu biz şahidiz Allah`ın yardımı ve Murat ağabeyin vasıtasıyla İslami hayata geçerek yaşam tarzını değiştirdi. Cami çalışmasında hacının gerçekten de büyük bir katkısı vardı. Murat ağabeyin yaşantısı zaten bizim için bir ibretti. İmkanı olmasına rağmen bütün cahiliye adetlerini elinin tersiyle bir kenara bırakıp, tek bir gayesi vardı o da Allah`ın rızasını kazanmaktı. Ve bütün hayat tarzını, yaşam tarzını da ona göre ayarlardı. Hatta İslam'ı güzel bir şekilde yaşadığı için birçok akrabası ona tepki göstermesine rağmen, İslam davasında asla taviz vermedi. Ben onu tanıdığım sürece azim ve gayet içinde mücadelesiyle tanımışım ve İnşallah Murat ağabeyin yaşam tarzı bizim için bir örnek olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Akansu`nun bir diğer esnaf arkadaşı olan idris Özyıldırım ise, “İki yıllık bir merhabalığımız vardı. İki yıl boyunca burada beraber esnaftık. Murat ağabeyi anlatmak günlerce sürebilir, kısaca kendisinden memnunduk, namazından niyazından biriydi. Ömrünü dine adamış bir insandı. Onu andıkça konuşamaz hale geliyorum. Allah rahmet eylesin İnşallah mekanı cennet olur.” dedi.

Akansu`yu tanıyan Mustafa Sönmez, “Murat ağabey sahabe hayatını yaşayan biriydi. İnsanları çok sever ve onları kırmamak için çok uğraşan biriydi. Kendi dert ve sıkıntılarını bir kenara bırakır, insanların derdiyle uğraşır bir çözüm bulmaya çalışırdı. Murat ağabeyin konuşması, yaşantısı, hareketleri örnek alınması gereken davranışlardı. Birine karşı haklı olduğu zaman bile o helallik isterdi kendilerinden. Hayatı boyunca rahatlık görmedi bu dünyada ömrünü İslam'a adamış ve İslam için yaşayan, İslam için bir şeyler yapmaya çalışan biriydi ve onun güzel bir insan olduğu taziyesinde görülüyordü.” dedi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir