• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ensarullah Hareketi: Hazırlıklıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Cedid televizyonunun haberine göre Ensarullah Hareketi Sözcüsü Dayfullah Şami,  Amerika'nın desteğiyle, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin bu sabah Yemen`e yaptıkları saldırının öngördüğü hedefler açısından başarısız olduğunu söyledi.

Dayfulah Şami, “Biz düşmanın tüm saldırılarına hazırlıklıyız. Yemen`e yapılan hava saldırıları öngördüğü hedefler bakımından başarısız oldu” dedi.

Saldırıların dün gece Suudi Kralı Salman`ın emriyle başlatıldığı belirtilirken Ensarullah liderlerinden Muhammed el-Buheyti, “Suudilerin saldırısı bir savaş ilanıdır, Yemen buna cevap vermek için her türlü aracı değerlendirecektir”  vurgusunda bulundu.

Yemen`e yönelik saldırıların Amerika tarafından da desteklendiği belirtilirken, İran saldırılara derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, saldırıların Yemen`in ulusal egemenliğinin çiğnenmesi olduğunu belirterek “bu saldırılar kan dökmekten başka hiçbir sonuç doğurmayacaktır” dedi.

Tüm tarafların Yemen`deki krizin siyasi krizin çözümü için çaba göstermesi gerektiğini belirten Zarif, Yemen`e yönelik saldırıların hiçbir ülkeye fayda sağlamayacağını ve bölgedeki gerilimin daha da artmasına neden olacağını ifade etti.

Suudi Arabistan, Umman dışındaki Körfez ülkeleri ve Mısır ile Ürdün uçaklarının katıldığı ‘kararlılık kasırgası` nda İşgalci Amerika'da destek veriyor.  Saldırılara 179 savaş uçağı yer aldığı ve sivillerin öldürüldüğü belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir