• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
“Tek gencimizi kaybetme lüksümüz yok”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimdeki başarının arttırılması amacıyla öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bizim bir tek genci dahi kaybetme lüksümüz yok.” dedi.

Sarı, konuşmasına şunları söyledi:   

 “Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarımızda okuyan öğrencilerimizin meslekleriyle ilgili uygulama yapabilmeleri, becerilerini geliştirmeleri için öğrencilerimiz sektörde hizmet veren işletmelerde uygulama yapabilmektedir. İşletmelere uygulamaya giden bu öğrencilerimizin takibi en iyi şekilde yapılmalı, uygulamalı eğitimlerin daha sağlıklı ve verimli yürütülebilmesi için, ilgili işletmelerle iletişim sağlanmalıdır. Müdürlük olarak amacımız, öğrencilerimizin,  sektörün istediği ve onların taleplerine cevap verebilecek nitelikte yetişmesidir. Gelişmelere ayak uydurabilen, toplumun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kalifiye eleman yetiştirmek amacına yönelik çalışmalarımız, aralıksız devam etmektedir. Bizler, Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yenilikleri takip eden, örnek model oluşturacak projeler üretebilecek potansiyele sahip bireyler yetiştirme gayreti içerisindeyiz.”

Gençlerin sokağın tehlikesine karşı korunması gerektiğini belirten Sarı, “Bizim eğitim alan ve alması gereken tek bir gencimizi bile kaybetme lüksümüz yok. Biz bir tek çocuğumuzu bile sokağa ve onun tehlikelerine bırakamayız. Mesleki eğitimi, sokağa gitme riskiyle karşı karşıya olan gençlerimiz için, bir fırsata dönüştürebiliriz. Bu nedenle siz öğretmenlerimize ve okul yöneticilerine önemli görevler düşmektedir.” şeklinde konuştu.

Toplantıda bir araya geldiği öğretmenlerin sorunları ve çalışmaları hakkında değerlendirmelerini de dinleyen Sarı, toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir