• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Hizan'da 3 yıl boyunca avlanma yasağı getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizan Kaymakamlığınca ilçedeki köy muhtarları ve koruculara yönelik “Av mevzuatı ve avcılık faaliyetleri” hakkında bilgilendirme semineri verildi. Gerçekleştirilen seminerde muhtarlara ve koruculara görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verildi.

Hizan ilçesinde 3 yıl boyunca avcılık yapmak yasak

Düzenlenen seminerde 2014-2015 yılında alınan Merkez Av Komisyonu Kararları Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parkalar Şube Müdürlüğünce katılımcılara aktarıldı.  

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Sedat İnci, ilçe dışından gelen avcıların bilinçsiz avlanmaları nedeniyle,  bu avcıların 3 yıl boyunca ilçede av yapmalarının yasaklandığını söyledi.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yaban hayatı korumak için gereken tüm tedbirlerin alınacağını belirten İnci, şöyle konuştu: “Yaban hayatı kaynaklarımız ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik sadece ülkemizin değil bütün dünyanın ortak bir mirasıdır. Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması devletimizin özellikle üzerinde durduğu konuların başında gelmektedir.  Son dönemlerde yapılan bilinçsiz avlanma nedeniyle bölgemizdeki yaban hayatı neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.  Yapılan bilinçsiz  avlanma nedeniyle ilçemizde yaban hayatı bitme noktasına gelmiştir.  Bu tablo ne yazık ki bizim adımıza acı bir tablodur. Bu amaçla yaban hayatın korunması adına düzenleyeceğimiz eğitim ve bilinçlendirme seminerleri devam edecektir.”

“Avcılar vicdana ve etiğe uygun davranmalı”

Kaçak ve usulsüz avlanan avcılara yönelik koruma ve kontrol çalışmalarının gece gündüz yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade eden İnci, sözlerine şöyle devam etti: “Yaban hayatının korunmasında ve bu mirasın gelecek nesillere taşınmasında avcılarımıza da büyük sorumluluklar düşmektedir. Avcılarımızın, yaban hayatın sürdürülebilirliği adına, avlanırken kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranmaları gerekir. Bizler de bu anlamda kaçak avcılık yapan ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na aykırı hareket eden tüm avcılar hakkında gerekli idari işlemleri yapacağız.”

Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü adına sunum yapan  Sait Çeker ise, Hizan’daki doğal güzelliklerin korunması için herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir