• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
`Cumhuriyet Kürtleri ve Müslümanları Dışlamıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan`ın, ``Kurulduğu yıllardan bu yana Cumhuriyetin muhalif olduğu, dışladığı iki kesim var; biri İslamcılar biri Kürtler`` sözleri tartışmaya yol açtı.

Aydoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının bütçeleri üzerinde yaptığı konuşmada, ``Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türkiye`de asimilasyona tabi tutulan bir Kürt halkı gerçekliği olduğunu`` iddia etti.

``Kendilerini kimlikleriyle ifade edememe problemleri var`` diyen Aydoğan, ``Kurulduğu yıllardan bu yana Cumhuriyet`in muhalif olduğu, dışladığı iki kesim var; biri İslamcılar biri Kürtler`` dedi.

Bu sözler üzerinde ayağa kalkan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Aydoğan`a, ``Cumhuriyet`e bu lafı edemezsiniz`` diye bağırdı. Aydoğan da `` Öyle efendim. Doğrusu bu. Okuyun öğrenin`` karşılığını verdi. Bu sözler üzerine Aydoğan`ın bulunduğu yere doğru yönelen Aslanoğlu, ``Vatandaş olarak kimliğine saygı duyarım ama Cumhuriyet`e laf söyletmem`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir