• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
`Vahyin İndiği Yerde İbadet Bambaşka`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Yirmi gün önce Umre ziyaretine giden Batmanlılar dönmeye başladı. Oraları görmek lazım diyen Alâeddin Gültekin, Salih Gültekin ve Yaşar Durgun, orayı anlatmanın, kelimelerle ifade etmenin mümkün olmadığını söylediler.

Salih Gültekin "Oradaki havayı teneffüs etmek bambaşka bir duygu. Bir de ona yönelerek namaz kıldığımız kıblemiz Ka`be`yi görmek ona bakarak namaza durmak insana ibadetin ne anlama geldiğini en güzel şekilde yaşatıyor." dedi.

"Vahyin İndiği Yerde İbadet Bambaşka"

Yaşar Durgun duygularını şöyle anlattı: "Düşünün vahyin nazil olduğu yerdesin. Birebir Peygamber Efendimizin (SAV) soluduğu havayı soluyorsun. O`nun gezdiği yerleri, bastığı toprakları, doğduğu evi, yaşadığı evi görüyorsun. Ona yapılan işkenceleri, çektiği cefayı düşünüyorsun, bir de Ka`be`yi o muhteşem endamıyla önüne koyup namaz kılıyorsun. O`nun Cemaatle namaz kıldırdığı yerde namaz kılıyorsun. Mescidi Nebevi de sahabelere verdiği hutbeyi sesinden adeta işitiyorsun. En önemlisi de O`nun kabri başında O`na Salâvat getiriyorsun" dedi.

"Peygamberimizin Hayatını İyi Bilelim"

Oraya gitmeden önce muhakkak orayla ilgili eserleri okumak gerektiğini söyleyen Durgun "Özellikle İslam tarihini. Hz. Peygamber efendimizin hayatını iyi bilmemiz lazım. Nur Dağı`nın, Sevr Mağarası`nın ne olduğunu, Safa ile Merve arasında gidip gelmenin ne anlam ifade ettiğini, şeytan taşlamanın, Bedir, Uhut savaşlarının nedenini, Hz. Hamza`nın, Hz. Mus`ab b.Umeyr`in ve diğer sahabelerin şehit olma nedenlerini bilmek lazım." dedi.

Hava muhalefetinden dolayı Diyarbakıra inen ziyaretçiler Havaalanında vatandaşlara hurma ikram ettikten sonra batmana döndüler.

Muhyeddin Beyca - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir