• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Van`daki banka soyguncusunun kimliği belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün saat 17.30 sıralarında elindeki pompalı tüfekle bir kamu bankasını soyma teşebbüsünde bulunan ve hâlâ elinde rehineler ile bankanın içinde olan soyguncunun kimliği belli oldu. Rehine olayı yaklaşık 8 saattir devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, banka soyguncusunun Van`ın Özalp ilçesinde ikamet eden evli ve bir hasta çocuğu olan Veysel Yolcudağ (29) olduğu belirlendi. Yolcudağ`ın 3 yıl önce babasını yanlış bir ameliyat sonucu kaybettiği ve bunalıma girdiği iddia ediliyor. Polisle pazarlık halinde olan Yolcudağ`ın, yüklü miktarda para ve bir helikopter istediği belirtiliyor.  

Soygun girişiminde bulunan Yalçındağ`ın, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nda çalıştığı ve aynı zamanda Hak-İş Sendikası`nın da temsilcisi olduğu iddia edildi.

Kepenklerin kapalı olduğu bankanın önüne polisler tarafından ara sıra paketler bırakıldığı ve bu paketlerin kepenkler açılarak içeri alındığı görülüyor. Yolcudağ`ın polislerden çay, sigara ve yiyecek istediği, bunun üzerine isteklerinin bankanın önüne bırakıldığı öğrenildi.

Elindeki silahla önce bankadaki güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren Yolcudağ`ın, 9 kişiyi rehin aldığı ve bunlardan biri hamile 2 kadını serbest bıraktığı gelen haberler arasında.

İçerdeki rehinelerden 2 kişinin ise isimleri de belli oldu. Bunların, bankada görevli memurlardan Muhsin Yeşilyol ve Şahin Yerli olduğu belirtildi. Rehinelerden Muhsin Yeşilyol`un ağabeyi Maşallah Yeşilyol, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 17.00`den bu yana bankanın önünde beklediğini ve herhangi bir olumlu gelişmenin olmadığını söyledi. Abi Yeşilyol, tüm rehine ailelerinin korku içinde beklediklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca bankanın üst kısımda bulunan VATBO personelinin de binada mahsur kaldığı bildirilirken, polis bankanın etrafındaki yolları da trafiğe kapattı. Polisin her an bir baskın yapabileceği iddia ediliyor.

Yaklaşık 8 saattir devam eden rehine krizinin ne zaman ve nasıl son bulacağı, bankanın önünde bekleyen rehinelerin ailelerini kaygılandırıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir