• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Mersin'in en yüksek binasında nükleer karşıtı eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Greenpeace üyesi bir grup, Mersin’in Gülnar İlçesi Akkuyu mevkiinde yapılacak olan ‘Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı tepki vermek amacıyla, merkez Akdeniz İlçesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan ve 52 Kat olarak tanınan Radisson Blu Otel’in 36’ıncı katından kendilerini sarkıttılar.

Nükleer karşıtı eylem yapan Greenpeace üyelerinin Mersin’in en yüksek binasından kendilerini sarkıtmaları üzerine, olay yerine Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ve ambulans sevk edildi. Gökdelenin etrafında bulunan meraklı vatandaşlar ise anı görüntülemek için cep telefonlarına sarıldılar. Bazı vatandaşlar ise durumu anlamak için meraklı gözler ile eylemin sonlanmasını bekledi.

Grup daha sonra yanlarında sarkıttıkları ve üzerinde ‘Nükleer Pahalıya Patlar’ pankartını açtı. Yapılan eylemin ardından grup adına Greenpeace üyesi bazı aktivistler basın açıklaması düzenledi.

Aktivistler adına konuşan Avukat Deniz Bayram, amaçlarının dikkatleri Akkuyu’da yapılacak olan nükleer santrale çekmek olduğunu söyledi.

Eylemin ardından aktivistler sarkıttıkları pankartlarını topladıktan sonra eylemlerine son verdiler. (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir