• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Sevdalıları 2015 yılı Kutlu Doğum etkinliklerine başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörlüğü bu yıl yapılacak Kutlu Doğum etkinlikleri ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Peygamber Sevdalılar Platformu Genel Merkezinde yapılan basın açıklamasında, 2015 yılı içerisinde yapılacak ilk Kutlu Doğum etkinliklerinin bu haftasonu itibariyle Mardin`in Dargeçit ilçesinde yapılacağı ifade edildi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Genel Koordinatör Avukat Abdülgani Orhan, tüm Peygamber Sevdası halkın bu etkinliklere iştirak ederek sevdasını ilan edercesine bu hayra vesile olmasını istediklerini söyledi.

“100 binlerin katıldığı bu sevgi alanlara sığmıyor”
Peygamber Sevdalıları Platformu ve Platforma üye STK`lar öncülüğünde düzenlenen kitlesel Kutlu Doğum etkinliklerinin Türkiye`nin birçok il, ilçe, belde ve köylerini kapsayarak yapıldığını dile getiren Orhan, “Derneklere, düğün salonlarına, konferans salonlarına statlara ve kapalı spor salonlarına sığmayan Peygamber sevdası alanlara taşmıştır. Açık alanlarda 100 binlerin katılımı ile yıllardır kutlu doğum etkinlikleri düzenlenmektedir. 2008 yılından itibaren Peygamber Sevdalıları Platformu Türkiye`nin birçok ilinde Peygamber efendimizi anlama, yaşama ve yaşatma adına bu sevdayı diri tutma amacı ile Mevlit etkinlikleri düzenlenmektedir” dedi.

“2014 yılında 340 merkezde etkinlik düzenledik”
2015 yılı Kutlu Doğum etkinliklerinin Mart ayı son haftası itibariyle başladığına vurgu yapan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl 300`ün üzerinde merkezde kutlu doğum etkinliği yapmayı planlamaktayız. Başvurular halen devam ettiği için şuan net bir sayı veremiyoruz. Geçen yıl il, ilçe, belde ve köy olmak üzere 340 kutlu doğum etkinliğini organize etmiştik. Türkiye genelinde ise binleri bulan etkinlikler yapılmıştı. Gerek ferdi, gerek sivil toplum kuruluşları, gerek platformlar ve gerekse de devletin resmi kurumları tarafından birçok yerde Peygamber Efendimiz (sav) anılmış, anlatılmış ve onun bizlere bırakmış olduğu miras halk ve kamuoyuyla paylaşılmıştır.”

“100 binlerce insan Peygamber Sevdasını haykırıyor”
Türkiye`nin dört bir yanında yüzbinlerce Peygamber sevdalısının Kutlu Doğum etkinlikleriyle bir araya geldiğini belirten Orhan,  her yıl Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği ve toplum tarafından da heyecanla beklenen etkinlik takviminin netleştiğini ve yarın açıklanacağını söyledi.
Orhan, “Malum olduğu üzere her sene Platform olarak Türkiye`nin dört bir tarafında yüz binlerin yoğun teveccüh gösterdiği Kutlu Doğum Mevlit Programları düzenliyoruz. Allah`a hamd olsun bu etkinliklerde yüz binlerce Peygamber Sevdalısı bir araya gelip Resullulah(sav)`e sevgi, muhabbet ve bağlılıklarını gösterdiler. Platformumuza başvurup Kutlu Doğum etkinliğini yapmak isteyen merkezlerimiz de şimdiden üçyüzü aşmış durumdadır.” Dedi.

“İlk etkinliğimize bu hafta sonu itibariyle start verdik”
2015 Kutlu Doğum etkinliklerinin ilkinin 28 Mart 2015 tarihinde Dargeçit ve 29 Mart tarihinde Cizre`de yapılacağını belirten Orhan, her yıl yüz binlerce insanın katılımıyla yapılan Diyarbakır Kutlu Doğum programının ise bu yıl 19 Nisan 2015 de yapılacağını belirtti.

Orhan, “Ayrıca Batman, Adana ve Van kutlu doğum etkinlikleri 12 Nisan 2015 de İstanbul Kutlu Doğum etkinliği ise 26 Nisan 2015 tarihinde yapılacak. Bu etkinlikler için hazırlıklara devam edilmektedir. Tüm Peygamber Sevdalısı halkımızın, yapacağımız kutlu doğum etkinlikleri ile Peygamber Efendimiz`in (sav) yüce ahlakının öğrenilmesine vesile olacak bu tür etkinliklere destek amacıyla ellerinden gelen çaba ve gayreti göstereceğinden eminiz ve bu gayret ve çabanın gerektiğini de bir kez daha hatırlatırız. Halkımıza mal olmuş bu etkinliklere şimdiye kadar sahip çıkıldığı gibi fazlasıyla sahip çıkılacağından şüphemiz yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)”
Her sene ayrı bir tema ile gerçekleştirilen Mevlit etkinliklerinin 2015 yılı temasının “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” temasıyla yapılacağını vurgulayan Orhan, son olarak şunları söyledi:

“Hz. Muhammed`in (sav) İnsanlara kurtuluş yolunu göstermede, örnek bir toplum oluşturmada en güzel önder olduğu, Müslümanların O`ndan başka önderlerinin olamayacağı, Başka önderler peşinden gidilse dahi Allah (cc) tarafından kabul edilmeyeceği, O`nun yolunun dışındaki yol ve yöntemlerle rehber ve önder edinenlerin sonlarının hüsran olacağı, ancak O`nun yolunu örnek alıp sürdürenlerin rehber alınabileceği konuları işlenecektir. Muvaffakiyet Allah` tandır.” (Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir