• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'Afiş ve Animasyon' yarışmasının ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Belediye Başkanları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program, suyun israf edilmemesini konu alan tiyatro oyunu sahnelendi.

Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada, suyun herkes için önemli olduğuna vurgu yaparak, dünyada çocukların,  5  yaşına gelmeden  temiz su bulamadıkları için öldüğünü söyledi.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise yaptığı konuşmada, su olmadan dünyanın tadının ve renginin olamayacağını belirterek, “Dünyada 1 milyar 400 milyon kilometre küp kadar su var. Ancak bu suyun yüzde 97'sinin tuzlu su, geriye kalan kısmının yüzde 73'ü ise buzullarda bulunmaktadır. Yani biz insanlar, dünyadaki suyun ancak yüzde birini kullanabiliyoruz. Kurak geçen 2014 yılında bir kez daha suyun önemini öğrendik. 2014 yılı, hem Türkiye'de, hem dünyamızda, hem de bölgemizde kurak bir yıl olarak geçti.” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Afiş yarışmasında’  Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Mehmet Fatih Doğan birinci oldu.

Gaziantep Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Fakültesi öğrencisi Hakkı Akyüz ikinci olurken, Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Özkan Özbek de üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisine 5 bin, ikincisine üç bin, üçüncüsüne ise bin TL ödül verildi.

Öte yandan küçük yaştaki öğrencilere kızlı erkekli bale dansı yaptırılması dikkatlerden kaçmazken, her geçen gün toplumun ahlaki yönden yozlaştırılmaya çalışıldığı bir zamanda Büyükşehir Belediyesinin küçük yaştaki öğrencilere ve bale dansı adı altında kızlı erkekli öğrencilere dans ettirmesi ise tepkilere yol açtı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir