• DOLAR 34.228
  • EURO 37.542
  • ALTIN 2881.582
  • ...
Hür-Der, Yemen ve Haseki saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman yaptığı açıklamayla, 20 Mart Cuma günü Yemen'in başkenti Sana'da camilere düzenlenen bombalı saldırılar ile Suriye'nin Haseki kentinde newruz kutlaması yapanlara yönelik bombalı saldırıyı kınadı.

Yemen’de Cuma namazının kılınması esnasında Bedir ve Haşhaşuş camilerinde ibadet eden halka yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini belirten Yaman, "Allah’ın dini olan İslam da Müslümanlara haksız yere saldırılamayacağı açıkça belirtilmiş olmasına, Allah’ın evleri olan Mescitlere, Camilere, kilise ve havralara yapılacak saldırılar men edilmesine rağmen gerçekleştirilen bu İslam ve insanlık dışı saldırıları tel'in ediyoruz. Masum insanların haksız yere öldürülmesininhem İslami hem de insani yönden kabul edilemeyeceğini beyan ediyoruz.” dedi.

Yapılan bu saldırılarla Müslümanlar arasında mezhepler savaşı körüklenmek istendiğini belirten Yaman, "Bu tür yaklaşımların Emperyalist güçlere ve onların efendileri Siyonistlere hizmet edeceği ve ümmet anlayışının yerleşmesine engel olmaktan başka hiç bir amaca hizmet etmeyeceği de açıktır." ifadelerini kullandı.

Yaman ayrıca, Suriye'nin Haseki şehrinde Newroz kutlamaları sırasında düzenlenen ve 50'den fazla kişinin katledildiği saldırıların insanlık dışı olduğunu belirterek sert bir dille kınadı.

Yaman son olarak, "Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği yok etmeyi amaçlayan ırkçılık ve mezhepçilik fitnesine dikkat çekiyor, bu fitnelerin karşısında uyanık ve şuurlu olmaya davet ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir