• DOLAR 34.238
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2875.983
  • ...
SON DAKİKA
PYD Eş Başkanı Kiliseyi Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte Deyrulzafaran Manastırı`nı ziyaret ederek Diyarbakır-Mardin Metropoliti Salibe Özmen ile görüştü.

Basına kapalı yapılan ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Asya Abdullah, çoğunluğu Süryanilerin yaşadığı TilTemir'e yönelik yapılan saldırılar sonucunda bölgedeki birçok insanının DAİŞ'in elinde esir düştüğünü söyledi.

Haseki'deki nevruz kutlamaları sırasında yaşanan saldırılarda ölü sayısının 47'ye ulaştığını açıklayan Abdullah, 140 kişinin de yaralandığını ve yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Diyarbakır-Mardin Metropoliti Salibe Özmen ise Suriye'de Cezire bölgesinde Süryanilerinde yoğun olarak yaşadığını, Abdullah'tan bu yönde bilgiler aldıklarını ifade etti.

Habur nehri üzerindeki köylerde Süryanilere karşı saldırılar olduğunu ifade eden Özmen, "Bunlar hakkında bilgi verdiler. Tabi bizim temennimiz duamız dünyanın her yerinde özellikle bölgemizde barışın sulhun selametin hüküm sürdüğü bir durum olsun.” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Asya Abdullah ve beraberindekiler Manastır`dan ayrıldılar. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir