• DOLAR 34.231
  • EURO 37.494
  • ALTIN 2872.97
  • ...
İşten çıkarılma endişesi taşıyan işçilerden eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da TPAO’ya bağlı TPIC (Turkish Petroleum International Company) bünyesindeki petrol kuyularında çalışan bir grup işçi, iş akitlerinin sona erdirileceği endişesi taşıması sebebiyle, AK Parti İl Başkanlığının temayül yoklaması yaptığı Yeni İl Kültür Merkezine gelerek eylem yaptı.

Daha önceden kendileri için geçici bir çözüm bulunan TPİC işçilerinden yaklaşık 100 kişilik bir grup, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak seçimlerden önce akıbetlerinin netlik kazanması için hükümetten ivedilikle gerekeni yapmasını istediler.

Sık sık sloganların atıldığı yere AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar’ın gelip kendileriyle görüşmesini isteyen grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. AK Parti İl Başkanı Uçar’ın kendileriyle görüşmeden bulundukları yeri terk etmeyeceklerini söyleyen işçiler, tek amaçlarının işlerine geri dönmek olduğunu ifade ettiler.

Kısa bir müddet sonra işçilerin yanına gelen AK Parti İl Başkanı Uçar, onların sorunlarını dinledi.

Defalarca sorunlarını dile getirdiklerini ama hiç kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini savunan işçiler, işten çıkarılıp çıkarılmamaları hususunda bir belirsizlik yaşadıklarını ama seçimlerden sonra işlerine son verileceği endişesini taşıdıklarını vurguladılar.

Tek istediklerinin belirsizliğin ortadan kalkarak işlerine kesin olarak geri dönmek olduğunu belirten işçiler, işsizler kervanına katılmak istemediklerini ve bu yüzden hükümet yetkililerin konuyla ilgilenmesini istediler.

Kendilerinin sorunlarını birinci ağızdan dinleyen AK Parti İl Başkanı Uçar, her zaman yanlarında olduklarını ve sorunlarının giderilmesi için kendilerine elinden gelen yardımı yapacağını ifade etti. Uçar, önümüzdeki günlerde işçilerden oluşan bir heyeti, Batman’a gelecek olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüreceğini söyledi.

Karşılıklı yapılan olumlu görüşmelerin ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir