• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
50 Aile Şehir Yaşamını Terketti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus aileler, şehirdeki araçların gürültülü seslerinden, çevre kirliliğinden kaçarak doğa ortamında yaşamayı tercih ettiklerini belirtiyor.

Kendilerini “vejetaryen-yerleşimciler” diye tanıtan aileler, tıpkı eski çağlardaki şartlarda yaşamaktan çok memnun olduklarını söylüyor. Haberlere göre, dertlerini beş yıl önce Kaluga Bölge Valiliği’ne anlatan aileler, nihayet yerel makamları ikna etmeyi başardı. Valilik onlara, ormanın hemen yanı başında 150 hektarlık bir arazi tahsis etmiş. Bölgeye komşu Milyonki köyü sakinleri de vejetaryen-yerleşimcilerle iyi geçindiklerini belirttiyor.

Yeni yerleşimciler, evlerini tıpkı eski yüzyıllarda olduğu gibi ağaçlardan yapmayı tercih ediyor. Ria Novosti ajansına göre, ormanda bol olmasına rağmen, yeni yerleşimciler parayla kereste satın almaktan yana.

Aralarında işadamları, doktorlar, öğretmenler ve başka meslek sahibi olan yerleşimciler Orta Asya geleneksel çadır evlerinde oturmayı da seviyor. Beş yıl önce buraya yerleşen Dyaçenko ailesi, tarlasından topladığı ürün ve gıdalarla besleniyor. Ailenin hanımı Mariya Dyaçenko tarlasındaki sebzeleri toplayarak, “Burada havuç, turp, patlıcan ve başka sebzeler yetiştiriyoruz” diyor.

Mariya çocuklarını doğal yiyeceklerle beslediklerini belirterek,: “Şehre gittiğimizde markete gidiyoruz, çocuklar her türlü cipsi ve başka renkli ürünleri istiyor. Biz ise onlara katkı maddeler içeren ürünleri kesinlikle almıyoruz." diyor. Yerleşimciler elektrik yerine güneş enerjisi kullanmayı tercih ediyor. Sabun ve temizlik maddelerini kendileri üretiyor ve ekmeği de kendileri pişiriyor. Yemekler hazırlanırken de eski yöntem ve tarifler kullanılıyor.

Vejetaryen köyünde sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi için kimyasal maddelerin kullanılması kesinlikle yasak. Vejeteryan köyde sadece hayvan gübresi kullanılıyor, bu da komşu köylerden getiriliyor. Köyde hayvancılık da yasak. Çünkü yerleşimciler, çocuklarına et yedirmiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir