• DOLAR 32.335
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2391.593
  • ...
Nuh Eğitim-Der`den yetimlere nakdi yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta faaliyetlerde bulunan Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği (Nuh Eğitim-Der), Avrupa Yetim-Der`den gelen maddi yardımları tespit etmiş olduğu ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Her ay olduğu gibi Mart ayında da faaliyetlerin sürdüğünü belirten Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriya Tatar, “Avrupa Yetim-Der`in Mart ayında gönderdiği nakdi yardımı aldık ve o yardımı daha önce belirlediğimiz maddi durumu elverişli olmayan ve özellikle yetimleri olan 4 aileye ulaştırdık. Avrupa Yetim-Der`in gönderdiği bu yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz Rabbim izzet-i dergâhında yardımlarını kabul etsin.” dedi.

Tatar, açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Hayırseverlerin tarafımıza ulaştırdığı bu yardımları, düzenli olarak dağıtıp bu ailelerin hayır dualarını alıyoruz. Nakdi yardımları dağıttığımız 4 ailemizden biri sağlık sorunları nedeni ile çalışamaz durumdadır. Diğer 3 ailemiz ise eşleri daha önce hayatını kaybetmiş ve küçük yetim çocukları olan ailelerdir. Şırnak`ta yardıma muhtaç çok insanımız var. Biz de gücümüz nispetinde bu yardımları dağıtmaya çalışıyoruz. Tabi ki biz de yardımlar çok olsun her muhtaca, yetime ulaşalım isterdik fakat imkânlarımız bununla sınırlı olduğundan gerçekleştiremiyoruz.”

Nakdi yardımı alan ailelerden Medine Taşar, “Benim 7 tane yetimim var. Eşim vefat etmiş. Dernek bize sahip çıkarak yardımlarda bulunuyor. Onlar nasıl bizi sahipleniyorsa, Rabbim de onlara sahip çıksın.” diyerek yapılan yardımdan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir