• DOLAR 34.265
  • EURO 37.588
  • ALTIN 2880.999
  • ...
“PKK`nin elindeki silah ciddi bir seçim barajıdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanal A'da canlı yayınlanan “Gözden Kaçanlar” programı Diyarbakır'dan yayın yaptı. Sadık Yalsızuçanlar ve Fahrettin Damga'nın birlikte sunduğu dünkü programın konukları, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Özgür-Der Diyarbakır şubesi başkanı Murat Koç, Hak-Par eski Genel Başkanı Bayram Bozyel ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun oldu.

“PKK silah bırakırsa bölge rahatlıyacak"

Program konuklarının Kürt Sorununun çözümü konusunda ayrı ayrı önemli değerlendirmeler yaparken, Öcalan`ın yaptığı silahsızlanma çağrısı sonrası HÜDA PAR adına ilk değerlendirmeyi yapan Sait Şahin, PKK'nın silahsızlanmasının temennilerin ötesine geçmesi gerektiğinin altını çizerek, “Toplumu silahsızlandırma çağrıları üzerinden, barış söylemleri üzerinden hipnotize etmekten ziyade, -temenniler güzel şeyler ama, bu temennilerin gerçekleşmesi önemli. Bu temennilerin gerçekleşmesini çok istiyoruz. Hatta çok defalar söylemişizdir; PKK silahları bırakırsa, inanın biz şükür secdesi yapacağız. Çünkü PKK`nin silah bırakmasıyla en fazla bölge rahatlayacak.” diye konuştu.

“PKK`nin elindeki silah ciddi bir seçim barajıdır”

PKK`nin silah bırakmasının bir biçimde seçim barajına bağlı olduğunu belirten Şahin, “AK Parti %10 seçim barajını kaldırırsa, bizce PKK elindeki silahı bırakır. AK Parti parti programında iktidara geldiğinde %10 seçim barajını kaldıracağının sözünü verdiği halde, %10 seçim barajının nimetlerinden faydalanınca, yönetimde istikrar adı altında toplumda algı oluşturarak bundan istifade yoluna gitti. Biz biliyoruz ki PKK`nin elindeki silah çok ciddi bir seçim barajıdır. Yani insanlar sadıklara gidip özgür bir şekilde oylarını kullanamıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“Devlet Hizbullah Cemaatiyle de görüşmeli”

Devletin çözüm süreci çerçevesinde Hizbullah Cemaatiyle de görüşmesi gerektiğini belirten Şahin, “Kürt sorununu çözme noktasında en fazla iş devlete düşüyor. PKK sorunu konusunda da aynı şekilde en fazla iş devlete düşüyor. Devletin atılması gereken adımları yeni Anayasa ile beraber atması gerekiyor… Her ne kadar PKK ve Kürt sorunun çözümü konusunda iş devlete düşüyorsa, Kürtlerin gerçek huzura-barışa kavuşması konusunda da iş PKK`ye düşüyor. Kürtlerin iç barışa ihtiyacı var, bu konuda en fazla iş PKK`ye düşüyor. Güney Kürdistan`da da, Kuzey Kürdistan`da da, Batı Kürdistan`da da iş PKK`ye düşüyor. O açıdan PKK`nin faşizan anlayışı terk edip Kürtlerin geleceğe dair huzurunu, barışını diğer Kürt unsurlarını da ortak yaşam alanını oluşturacak mahiyette zihin dünyasında bir yer vermesi lazım.  Buna Hizbullah ile ilgili mesele de dahil olmak üzere. Devlet bir taraftan PKK ile görüşürken, diğer taraftan süreci daha selametli bir sonuca vardırmak için Hizbullah ile de pekala görüşebilir.” ifadelerini kullandı.

(Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir