• DOLAR 34.271
  • EURO 37.626
  • ALTIN 2881.714
  • ...
Ağrı HÜDA PAR basınla kahvaltıda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. İl Başkanı Şaban Gökhan, milletvekilliği için 10`un üzerinde aday adayın partilerine başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda konuşan İl Başkanı Şaban Gökhan, parti çalışmaları hakkında basını bilgilendirdi.

Gazetecilerin 7 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan Genel Seçimler hakkındaki sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Gökhan, kendilerinin Ağrı`da seçime gireceklerini ve partilerine 10`un üzerinde başvurunun yapıldığını ifade etti.

“Önceki yönetime teşekkür ediyorum”

İslami şuurla yüklendikleri görevi daha ileri bir noktaya ulaştıracaklarını belirten Gökhan, “Evvela önceki yönetimin, yapmış oldukları çalışma ve gayretler, partimizin tanıtımı için vermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. Ciddi manada bir sorumluluk üstlenip görevlerini yerine getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kardeşlerimizden devraldığımız bu görevi en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız. İslami şuurla yüklendiğimiz bu görevi daha ileri bir noktaya ulaştıracağız inşallah.” dedi.

“Biz birilerinin baskısıyla ile susacak, kılıfına çekilecek bir oluşum olmadık, olmayacağız”

Her zaman halkın yanında olduklarını hatırlatan Gökhan, konuşmasına şöyle devam etti: “HÜDA PAR olarak, halkımızın sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit edip, her zaman halkın yanında yer alan bir camia anlayışı ile hareket ediyoruz. Ve Ağrı`da Hür Dava Partisi olarak şimdilik iyi bir muhalefet yaptığımız kanaatindeyiz. Çünkü bizler her zaman ve her yerde şunları söylüyoruz; mazlumun, mustazafın, hakarete uğramışın yanındayız. Camia olarak bu özellik hem misyonumuz, hem vizyonumuz, hem de gayemizdir. Malumunuzdur ki bazı odaklar, kendileri gibi düşünüp siyaset yapmayan kesimleri susturmaya, engellemeye, baskı kurarak seslerini kısmaya çalışıyorlar. Camia olarak dünümüz ve bugünümüz paktır ve biz birilerinin baskısıyla ile susacak, kılıfına çekilecek bir oluşum olmadık, olmayacağız inşallah.”

Ağrı`nın 100 yıla yakındır devam eden sorunlarını İslami hassasiyete sahip siyasetçilerin çözülebileceğini kaydeden Gökhan, “Ağrı kurulduğu gönden beri sorunları bitmiyor ve bu şekilde devam ederse biteceğe de benzemiyor. Ama halkımız Hür Dava kadrolarını tercih ederse, kendine İslam`ı referans almış insanları yönetici olarak getirirse, inanıyoruz ki halkımızın yıllardır devam eden sorun ve sıkıntıları çok kısa sürede çözüme kavuşacaktır.” şeklinde konuştu.

“Basın mensupları görevlerini ibadet şuuruyla yapmalı”

Basın mensuplarının gerçekleri yazmak için mücadele etmesi gerektiğini hatırlatan Gökhan, sözlerine şöyle devam etti: “Basın mensupları görevini ibadet şuuru ile üstlenirse, ahiret gününde Allah`ın huzurunda yüzü ak olarak çıkacaklardır. Çünkü basın mensupları çok ciddi bir görev üstlenmişlerdir. Bazen olmayanı, birileri oldu diye gösterirse, her şeyden önce bu kul hakkı ve insanlık suçu olur. Allah`ın razı olmayacağı bir fiil ve yaklaşım olur. Bu vesile ile basın mensubu; ilkeli, onurlu, izzetli bir tutum içinde ise bu kardeşlerimiz başımızın tacıdır diyoruz. Gönüllerimizde her zaman onlara yer vardır, her zamanda onların yanında olacağımızın teminatını veriyoruz. Hakkı haykıran basın mensubu çalışanlarının sesini kısmaya ve haklarını gasp etmeye çalışan zihniyetin karşısında, basın çalışanın yanında ve destekçisi olduğumuzu buradan ifade ediyorum.”

HÜDA PAR`ın genel seçimlerdeki tutumu

Gökhan, 7 Haziran tarihinde gerçekleşecek genel seçimler üzerine HÜDA PAR`ın Ağrı`da tutumunun ne olacağı sorusuna; “Biz eğer halkımızın sorunlarına çözüm üretmek adına parti kurmuşsak ve yapılacak seçimlerle halktan yetki alınıyorsa, genel seçimlerde bizde olacağız. Türkiye genelinde parti ile gireceğiz. Bazı illerde ise muhtemelen bağımsız adaylar göstereceğiz. Ağrı`da 10`un üzerinde aday adayı Parti merkezimize başvuruda bulunmuştur. Bu adayların değerlendirilmesi Genel Merkezimizde yapılmaktadır. Adaylarımız arasında avukatlar, mühendisler, iş adamları vardır. Seçimle ilgili Ağrı`daki tutumumuz netleştiğinde adaylarımızı size tanıtacağız.” dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir