• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Polisten vatandaşa öldüresiye dayak iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polis memurları, kapkaççıya benzettikleri bir vatandaşı öldüresiye dövdü. İstanbul`da memur olan Tarık Sezgin'in, Fatih`te polis tarafından durdurularak öldüresiye dövüldüğü iddia edildi. Polislerin kendisini bir kapkaççıya benzettikleri için dövdüklerini ifade eden Sezgin, “Beni yaşlı bir teyzenin verdiği kapkaççı eşkâline uyduğum gerekçesiyle dövdüler. Bayan polis memuru da hem küfrediyor hem de dövüyordu.” dedi.

Tarık`ın abisi Şeyhmus Sezgin ise, kardeşini nezarethanede görmek için gittiğinde kapıdaki polis memurunun kendisinden rüşvet istediği iddiasında bulundu. Sezgin, “2-3 saat boyunca kapıda bekledim ama beni kardeşimle görüştürmediler. Daha sonra kapıdaki polis memuru rüşvet istedi. Kardeşlerini göstermemeleri üzerine kapıda duran polis memuruna kardeşimi görmek için 50 TL verdim. Kardeşimle görüştüm.” ifadelerini kullandı.

Polisler bana hakaret ederek dövdü

Polisler tarafından durdurularak ölesiye dövüldüğünü ifade eden Tarık Sezgin, “Olay, 16.03.2015 tarihinde saat 15.00-15.30 saatlerinde görev yapmakta olduğum Fatih Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nden bankaya aidatımı  yatırmaya giderken gerçekleşti. 2 Motorlu yunus ekibi 2 bayan 2 erkek olmak üzere 4 kişi yürürken beni durdurdular. Bana‘kahverengi montlu kapkaççı sen miydin? Yaşlı bir teyze senin eşkâline uyan şeyler söyledi` dediler. Bunun üzerine ben memur olduğumu ve böyle bir şeyden haberimin olmadığını söyledim. Kimliğimi  ibraz etmemi istediler. Ben de kimliğimi verdim. Bu esnada önümde baya yakın mesafede duran bayan yunus polisine önümden çekilmesini, bu kadar yakın durmasından dolayı rahatsız olduğumu söyledim. Beni dinlemedi. GBT`me bakan erkek polis memuruna bayanın önümden çekilmesini istediğimi söyledim. Bunun üzerine bayan polis ‘O… çocuğu` deyip çekildi önümden. Ben de ‘ne biçim konuşuyorsun sen` deyince ekip arabası çağırdılar ve beni arabanın içine attılar. 7-8 polis boğazıma biber gazı sıkıp yumruklamaya başladılar.” ifadelerini kullandı.

Polisler doktora, düştüğüm yalanını söylediler

Yaşananların ardından kendisini hastaneye götürüp rapor aldıklarını belirten Sezgin, “Orada doktora ‘düştü` dediler. Bunun üzerine itiraz edip doktora darp raporu alınmasını istediğimi söyledim. Doktor maske takılması gerektiğini belirtmesine rağmen ‘adlî vakadır, kalamaz` diyerek beni arabaya aldılar. Raporu aldıktan sonra beni tekrar dövmeye başladılar. Bayan polis ise benim yüzüme botu ile vuruyordu. Sonrasında fotoğrafımı kendi aralarında çekip alay ettiler. Sonra da nezarethaneye atıllar. Polise en ufak bir müdahalede bulunmama rağmen ‘polise mukavemetten` suçunu isnat ettiler.” şeklinde konuştu.

Kardeşimi görmek için polis benden rüşvet istedi

Polisler tarafından dövülen Tarık`ın abisi Şeyhmus Sezgin ise, “Kardeşimin yaşadığı olayı duyduğumda, tutulduğu Fatih`teki Şehit Tevfik Karakoluna gittim. Kardeşimin burada tutulduğunu ve kendisi ile görüşmek istediğimi söyledim. 2-3 saat boyunca kapıda bekledim ama beni kardeşimle görüştürmediler. Daha sonra kapıdaki polis memuru rüşvet istedi. Kardeşlerini göstermemeleri üzerine kapıda duran polis memuruna kardeşimi görmek için 50 TL verdim. Kardeşimle görüştüm. Yediği dayaktan yüzü gözü şişmiş tanınmaz bir haldeydi. Kardeşimi ertesi gün serbest bırakıldı. Kardeşimin nezaretten çıkması üzerine savcılığa giderek kardeşimi darp eden polis memurları hakkında davacı olduk.” şeklinde konuştu.

Yaşananların üzeri örtülmeden ortaya çıkarılsın!

Güvenlik paketinin polislere verdiği yetkilerin bu tür mağduriyetleri daha da arttıracağını ifade eden Sezgin, “İç Güvenlik Paketi çıkmadığı halde mağduru olan vatandaşlardan biri de kardeşimdir. Makul şüphe gerekçesiyle memur olan kardeşimi hiçbir suçu olmadığı halde öldüresiye dövmüşler. Yetkililerin bir an önce yaşadıklarımızı görmesini ve mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz.” dedi.  (Erkan Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir