• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muş'ta Din görevlilerine konferans verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen ‘Din Hizmetlerinde Verimlilik’ konulu konferansa, Vali Vedat Büyükersoy, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy,  İslam dininin mükemmel bir din olduğunu vurgulayarak, “Günümüzde İslam coğrafyasında yaşanan hadiseleri, bazıları İslam’la ilişkilendirmek istiyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. İslam barışın, huzurun ve sulhun adresidir. Hepimizde biliyoruz ki son yüzyılda yaşanan iki dünya savaşının da müsebbibi İslam dini değildir. Bugün yaşananlarında müsebbibinin İslam olmadığının da bilincindeyiz. İslam iyi anlamak ve iyi tanıtmak gerekir. Aksi takdirde evlatlarımız Molotof atan, taş atan ve okul yakan bireyler olarak yetişirler. Din âlimlerinin bundan dolayı ırkçı olmaması imanın da bir şartıdır. Biz Türkçülüğe de Kürtçülüğe de karşıyız. Çünkü her ikisinin de iman hudutlarını zorlayan ve insanı imandan çıkarmaya lütfedilecek sebeplerdir” diye konuştu.

İl Müftüsü Recep Uzun ise yaptığı konuşmada, din görevlilerinin sorumluluklarına değinerek, Peygamber Efendimizin görevinin devamının sağlanmasında din görevlilerine büyük bir iş düştüğünü söyledi.

Daha sonra programda kısa bir konuşma yapan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş’taki ibadet yerlerinin eksikliklerine değinerek, “İbadethanelerimizin eksikliklerini fark ettik. Bu kapsamda Muş’a sembol olacağını düşündüğümüz Eski rektörlük binasının yerine 5 bin kişilik bir caminin yapılması için Valimizin katkıları ile tahsisi gerçekleştirildi ve çalışmalara başlandı." dedi.

Program, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş’in din görevlilerine yönelik ‘Din Hizmetlerinde Verimlilik’ konulu konferansıyla sona erdi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir