• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Bir gün elbette Sisi ve cunta yönetimi devrilecektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da ilk defa halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi`ye yapılan askeri darbeden sonra meydanlardaki meşru halk direnişinin silahla bastırılmasının ardından, Cunta yönetiminin iftira ve mesnetsiz suçlamalarla mahkemeler üzerinden vermiş olduğu idam kararlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Son olarak Mısır Cunta yönetimi aralarında Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedi ve 13 yöneticisi hakkında idam kararı verdi. Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep AYDER Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Talha Özdemir, Mısır cunta yönetiminin vermiş olduğu kararı ve İslam coğrafyasında yaşanan acı olayları, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirdi.

“Gün geçmiyor ki İslam coğrafyasında kan, gözyaşı, üzüntü ve sıkıntı yaşanmamış olsun”

İslam coğrafyasında her geçen gün acıların arttığına dikkat çeken Özdemir, “Gün geçmiyor ki İslam coğrafyasında kan, gözyaşı, üzüntü ve sıkıntı yaşanmamış olsun. Şuanda maalesef Suriye`de savaş 4.yılını bitirdi 5. yılına girdi. Şuanda resmi rakamlara göre yarım milyona yakın insan katledildi. Milyonlarca insan doğup büyümüş oldukları toprakları terk etmek zorunda kaldı. Bu kadar insanın farklı ülkelere gitmesi içine düşmüş oldukları durum maalesef bizim içimizi acıtmadı. Şuanda sadece Suriye değil, aynı zamanda Irak`ta, Mısır`da, Bangladeş`te ve Somali`de nerede bir Müslüman varsa, nerede bir cihat anlayışı sahip ise ve nerede zalimlere karşı sesini yükselten kardeşlerimizi var ise tümü maalesef sıkıntılar çekmekte ve ezilmektedir.”dedi.

“AB ve bileşenlerinden Müslümanlara merhamet etmesini beklemek saflık olur”

Dünyada ki İslam liderlerinin artık bir araya gelip yaptırımlar uygulamaları gerektiğini belirten Özdemir, “BM olsun, AB olsun bu yaşanan zulümlere seyirci kalmaktadır. Zaten AB ve bileşenlerinden Müslümanlara merhamet etmesi yaşadıkları sıkıntılara engel olunmasını beklemek saflık olur. Bu görev aslında Müslümanların görevidir. Bunu da ancak İslam devleti olarak çözebiliriz. Müslümanlar yeri geldiğinde meydanları dolduruyorlar, mitingler yapıyorlar ve benzeri birçok programlar yapıyorlar. Fakat bu tür programlar tepkiden öteye geçen programlar değildir. Biz istiyoruz ki dünyada tüm İslam liderlerinin bir araya gelip yaptırımlar uygulamsı ve Müslümanların sesi olmalarıdır.”şeklinde konuştu.

“Müslümanlar bir yerde iktidarsa ABD ve İsrail`in eliyle o ülkede darbeler olmuştur”

Ne zaman Müslümanlar bir yerde iktidar olup o ülkeyi yönetmeye başladıysa mutlaka o ülkede ABD ve İsrail`in eliyle darbelerin olduğunu vurgulayan Özdemir, “Ülkemizde olduğu gibi, dünyada ve diğer İslam ülkelerinde de darbeler yaşanmıştır. Ne zaman Müslümanlar bir yerde iktidar olup o ülkeyi yönetmeye başladıysa mutlaka o ülkede ABD ve İsrail`in eliyle darbeler olmuştur. Özellikle Mısır`daki darbe sürecinde ilk günlerde Muhammed Mursi tutuklandığında, AB`den birçok Milletvekili giderek Muhammed Mursi ile görüşüp yapmış oldukları darbe karşıtı eylemlere son verilmesi istendi. Peki, neden cunta yönetimi değil de AB? Bu AB`nin darbeci Sisi ile beraber olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir