• DOLAR 34.277
  • EURO 37.676
  • ALTIN 2889.28
  • ...
Alman Polisinden Göstericilere Sert Müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Merkez Bankası, AB, IMF ve kendi hükümetleri tarafından çıkarıldığına inandıkları ekonomik krizi protesto için binlerce kişinin gösteri için toplandığı Almanya`nın Frankfurt kentinde, polisle göstericiler birbirine girdi. 350 kişi gözaltına alındı.

Avrupa Merkez Bankası`nın kentte yeni merkez açacak olmasını protesto eden ‘Blockupy` göstericileri, polis araçlarını ateşe verdi. Polis de kalabalığı dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.

Göstericiler polis araçlarını ateşe verdi.

Göstericiler, Frankfurt şehir merkezinde önlem alan polislerle çatıştı. Polislere taş atıldı, çöp konteynırları ve otomobiller ateşe verildi. Göstericiler bazı önemli kavşakları ulaşıma kapadı.

Göstericiler ve polis arasında şidderli çatışmalar yaşandı.

Bir polis sözcüsü en az 90 polisin yaralandığını açıkladı. Göstericiler Main nehri üzerindeki köprüyü de trafiğe kapattı.

Draghi'den göstericilere mesaj

AMB Başkanı Mario Draghi, merkezin açılışında yaptığı konuşmada göstericilere seslendi. 1,3 milyar euroya mal olan yeni merkezin Avrupa'da birlikte neler başarılabileceğinin bir sembolü olduğunu belirten Draghi, "Kendilerini bu gelişmenin dışında sayan, Frankfurt'a protesto amacıyla gelenlerin de bu başarıda paylarının olduğunu düşünüyorum" dedi. Avrupa'nın bütünleşme sürecinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Draghi, üç kuşağın bütünleşme sürecinin nimetlerinden yararlandığını kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir