• DOLAR 34.264
  • EURO 37.6
  • ALTIN 2878.577
  • ...
İnşaatı devam eden Cami hayırseverlerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Tepebaşı Mahallesi`nde bulunan Hayırseverler Camii, yer darlığı ve rutubetli olduğundan dolayı yıkılarak yerine 3 katlı, 500 kişi kapasiteli yeni cami yapımına başlandı. Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, yeni yapılan caminin Ramazan ayına kadar bitirilip ibadete açılması için çaba harcadıklarını belirterek, hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Yeni yapılacak Hayırseverler Camii`nin 3 katlı ve yaklaşık 500 kişilik kapasiteli olacağını vurgulayan Müftü Taşçı,  “İlçemizin Tepebaşı Mahallesi`nde bulunan, takriben 40 yıllık bir geçmişe sahip olan Hayırseverler Camii, çukur bir yerde olması ve rutubetli olması nedeniyle ibadete elverişli olmadığından onu yıkıp yerine yeni cami yapmaya karar verdik. Temeli atıldıktan sonra birinci katın çalışmaları devam ediyor. İnşallah Ramazan ayına kadar bitirip ibadete açmayı düşünüyoruz. Camimizin Zemin katı abdest alma yeri ile bayanların namaz kılma yeri olacak. Birinci katta cemaat mahalli bulunmakta, sermahfit bölümünde de gene cemaatin namaz kılabileceği bir yer olacak. İnşallah takriben üç katlı kubbeli bir camimiz olacak. Yaklaşık 400-500 kişilik cemaat alabilecek kapasitesi olacak. Bazı hayırseverlerimiz malzeme, bazıları ise nakdi yardımda bulunacak. Camimizin tamamlanabilmesi için özellikle bu hususta yardımda bulunabilecek hayırseverlerin yardımına ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Mehmet Sait Güldağ ise “Camimiz yerin altında kalmıştı. Rutubet kokusundan secdeye dahi gidemiyorduk ve çok dardı. Yan tarafımızda taziye evi var. Taziye olduğunda yer olmadığı için cemaat dışarıda namaz kılıyordu. Cami cemaati ve resmi makamların onayıyla eski cami yıkılıp yerine yeni cami yapılması kararı verildi. Allah hayırseverlerden razı olsun. Yardımda bulunuyorlar ama yapılan yardımlar yeterli değildir. Caminin bitme aşamasına gelmesi için ihtiyaç çoktur. Yardımda bulunmak isteyenlerin gelip yerinde görmelerini istiyoruz. Cami Allah`ın evidir. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz.” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir