• DOLAR 34.238
  • EURO 37.595
  • ALTIN 2880.555
  • ...
HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığı Halepçe katliamını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Mart 1988 tarihinde Halepçe`de mazlum Kürt halkına karşı yapılan ve binlerce Kürd`ün ölümüne neden olan katliamın 27`inci yıldönümünde HÜDA PAR Bitlis il Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Düzenlenen basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, Kürtlerin tarihinde Halepçelerin hep var olduğuna dikkat çekti. Halepçe katliamının tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirten Gül, Amerika`nın başını çektiği emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapan Saddam Hüseyin ve avanesinin Halepçe`de Müslüman Kürt halkına yaptığı katliamın unutulmayacağını söyledi.

Yapılan katliama karşı Avrupa`nın ikiyüzlülüğünü yeniden gösterdiğini belirten Gül, şu ifadelerde bulundu: “16 Mart 1988`de tarihe kara leke olarak geçen bir katliam yaşandı. Mazlum ve mustazaf olan binlerce Kürt;  genç, yaşlı, çocuk, erkek ve kadın denilmeden kimyasal silahlarla vahşice katledildi. Emperyalizmin uşaklığını yapan Saddam Hüseyin kendi halkına zulüm etti. Binlerce mazlumu kullandığı kimyasal gazla katletti. O gün demokrasi ve insan hakları nutuklarını atan Avrupa, yapılan bu katliam karşısında her zaman olduğu gibi o günde sessiz kalmayı tercih etti.”

Kürt halkını katleden kimyasal silahların, Saddam`a batılı devletler tarafından verildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Nitekim binlerce Kürt halkının katledilmesi için kullanılan kimyasal silahlar, emperyalist güçler tarafından Saddam`a verilmişti.  İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Halepçe, aradan 27 yıl geçmesine rağmen hala hafızalarda tazeliğini koruyor ve korumaya devam edecektir.” denildi.

Gül, basın açıklamasının sonunda şunları dile getirdi: “Kürt halkı bu coğrafyalarda sürekli Halepçeleri yaşamıştır. Senaryolar aynıdır. Aktörler aynıdır. Sadece değişen oyunculardır. HÜDA PAR Bitlis İl teşkilatı olarak Halpçe`de hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anıyor, Halepçe katliamını gerçekleştirenleri, azmettiricilerini ve destekçilerini lanetliyoruz.”   (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir