• DOLAR 34.263
  • EURO 37.594
  • ALTIN 2878.269
  • ...
Çanakkale zaferi şiir ve bilgi yarışması ödül töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen  şiir ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile takdim edildi.

Ödül törenine, Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Şehitkâmil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, okul Müdürleri, Öğretmenler ve şiir ve bilgi yarışmasına katılan öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, “Çanakkale savaşının önemi şundan kaynaklanıyor, Çanakkale geçilseydi, İstanbul düşman kuvvetlerinin eline geçecekti ve düşman kuvvetleri Rusya’ya yardımcı olacaktı. Fakat bunu başaramadılar, geri çekilmek zorunda kaldılar. Bizim bu konuda Çanakkale Zaferini gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmamız lazım.”dedi.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Şehitkâmil Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye ile birlikte okullarda düzenlenen bilgi ve şiir yarışmalarını,  bu sefer özellikle Çanakkale Zaferiyle ilgili olarak gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

 “Çanakkale zaferi sadece fiziki bir varlığın müdafaasından ibaret bir mücadele değildir”

Şehitkâmil Kaymakamı Ali Dursun ise programda yaptığı konuşmada, “İnsanlık tarihinin hiçbir zaman unutamayacağı Çanakkale mücadelemizin yaşandığı 100. Yıl dönümündeyiz. Çanakkale’yi anlatmak herkes için çok zor, bizler için de çok zor. Ama aynı zamanda Çanakkale’yi anlamak ve yaşatmak, son derece acizane kanaatim kolay, mümkün ve ideal bir tarz ve tavırdır. Çanakkale sadece bir vatan müdafaası, sadece cephede bir savaş, yani fiziki bir varlığın müdafaasından ibaret bir mücadele değildir. Çanakkale geçilmez demek, bir ülkenin işgaline, o ülkenin evlatlarının o toprağın çocuklarının müsaade etmeyeceği, kurulu bir medeniyete dışarıdan gelebilecek herhangi bir müdahaleye o medeniyetin mensuplarının kanının son damlasına kadar mücadele edeceğinin işaretidir.”şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmaların ardından  “100.Yılında 100 Şiirle Çanakkale” konulu şiir yarışması ile “100. Yılında 100 Soruda Çanakkale” konulu bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir