• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
`34 kişi yakalandı, peki diğer failler nerede?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısı üzerine sokağa dökülen PKK`lilerin, fakirlere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını hunharca katlettiği 6-7 Ekim saldırılarının failleri hakkında hazırlanan iddianameyi değerlendiren Riyad Güneş`in kardeşi Nihat Güneş, yaşanan vahşetin sorumlusunun sadece şu an tutuklu bulunan 34 kişi olmadığını, yandaşlarını sokağa dökenlerin de yargılanması gerektiğini ifade etti.

Güneş, Selahattin Demirtaş`ın ve HDP`nin tüm kuvvetiyle bağırarak her yeri Kobani`ye çevirin çağrısı üzerine 6-7 Ekim saldırılarının başladığını, bu çağrının sahiplerinin de sözlerinin bedelini ödemesi gerektiğini söyledi.

“34 kişi yakalandı. Peki, diğer failler nerede?”

Saldırıların failleri olduğu belirtilen 34 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianameyle ilgili konuşan Güneş, “Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Emniyet Müdürü, olaylarla ilgili 210 failin tespit edildiğini söylemişti. Ancak şuana kadar sadece 34 kişi yakalandı. Peki, diğer failler nerede?” diye sorarak faillerin 34 kişiyle sınırlandırıldığına dikkat çekti.

6-7 Ekim saldırılarında kardeşinin ve onun arkadaşlarının çeteler tarafından kovalanmasından sonra bir eve sığındıklarını ve evde mahsur kaldıklarını hatırlatan Güneş, o esnada kardeşiyle beraber birçok yakının polisi aradığını ancak polisin olay yerine gitmek bir yana karakoldan dahi çıkmadığını anlattı.

“Asıl suçlular hakkında hiçbir dava açılmış değil”

Güneş, “O gün polis, geri çekilmiş, çeteler sokağa dökülmüştü. Asıl suçlular hakkında hiçbir dava açılmış değil. Acaba Devlet`in bu işte ortaklığı mı var yoksa bu işi devlet mi yönlendirdi? Belli değil. Olayları başlatanlar devletle işbirliği mi yaptılar? Katledilenler Cumhurbaşkanı veya Başbakanın çocuğu olsaydı, o zaman da bu kadar pasif davranır mıydı hükümet? Allah`tan tek bir dileğim var; Rabbim bize bu acıyı yaşatanlara, aynı acıyı yaşatsın. Çektiğimiz acıyı başkasının çekmesini istemeyiz ancak suçluların vurdumduymaz tavrı ve hükümetin pasifliği bana beddua etmekten başka seçenek bırakmıyor. Anneme her baktığımda içim yanıyor.” dedi.

“Neden HDP`li hiçbir yetkiliye soruşturma açılmadı”

Yaşanan vahşetten sonra HDP yetkililerine neden dava açılmadığını sorgulayan Güneş, “Yaklaşık 45 dakika boyunca polisi aramamıza rağmen, polis telefonu açıp hakaret edip kapatıyordu. Yaşananlardan sonra neden HDP`li hiçbir yetkiliye soruşturma açılmadı. Devlet, HDP`ye dava açmadıkça bilsin ki bizim düşüncemiz devlet ve PKK iş birliği yaptığı yönündedir. Çünkü Devlet o gün Diyarbakır`ı onlara teslim etmişti.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir