• DOLAR 34.271
  • EURO 37.626
  • ALTIN 2881.714
  • ...
HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı`ndan Halepçe açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, bundan tam 27 yıl önce, 16 Mart 1988 tarihinde, Halepçe`de mustazaf Kürt halkına karşı gerçekleştirilen ve binlerce insanın ölümüne neden olan kimyasal katliamın yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Halepçe de yapılan katliamının tarihteki en vahşi katliamlarından biri olduğunu hatırlatan Şaban Gökhan, “Bundan 27 yıl önce, İslam düşmanlarının köleliğini yapan Saddam Hüseyin tarafından zalimden ve zulümden yana olmayan Müslüman Kürt halkı vahşice katledilmiştir.” dedi.

“Zulüm ve zalimden yana olmayan Müslüman Kürt halkını vahşice katledilmiştir”

Gökhan, “16 Mart 1988, tüm dünyanın gözleri önünde ümmettin yetimi olan Kürd halkının; kadın, çocuk, yaşlı demeden katledildiği ve tarihteki en vahşi saldırılardan birinin gerçekleştiği tarihtir. Üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen acısı halen tazeliğini koruyan Halepçe Katliamı, insanlık adına bir utanç, dünya tarihinde ise kara bir sayfa olarak yerini aldı. Amerika tarafından kendisine vatandaşlık verilen, İslam düşmanlarının köleliğini yapan zalim Saddam Hüseyin tarafından Halepçe`de 5 binin üzerinde, zulüm ve zalimden yana olmayan Müslüman Kürt halkını vahşice katledilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar bu vahşete ortak olanlar hakkında bir sorgulama yapılmamıştır”  

Uluslararası sistemlerin gözü önünde katliamın gerçekleştiğini ifade eden Gökhan, açıklamasına şöyle devam etti: “Baas rejiminin eliyle gerçekleşen ve yüz binlerce Kürd'ün katledildiği, yüz binlercesinin de kendi topraklarından sürüldüğü saldırıların son halkası olan Halepçe Katliamı, uluslararası sistemin gözleri önünde gerçekleşmiş ve ne yazık ki bugüne kadar bu vahşete ortak olanlar hakkında bir sorgulama dahi yapılmamıştır. 16 Marttaki katliama sessiz kalan ve 8 yıl süren İran-Irak Savaşı boyunca Baas rejimini destekleyen başta ABD olmak üzere uluslararası şer odakları, dün olduğu gibi bugün de Kürd halkına felaketler dışında hiçbir şey vermemiştir.”

Gökhan, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Halepçe`de katledilen mazlumların kanı, kâinatın Rabbi olan Allah`ın katında Saddam aleyhine büyük bir beddua olup saltanatını yerle bir etmiştir. HÜDA PAR teşkilatı olarak tüm Ağrılı hemşerilerimiz adına, Halepçe şehitlerini rahmet ve saygıyla bir daha yâd ediyoruz.” (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir