• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Hamas`tan Abbas`a: israil`le Görüşmeyi Kes!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil, Filistin`in UNESCO`ya katılmasının ardından Batı Şeria`da yeni yerleşim kurulması çalışmalarının hızlandırılması ve Filistin vergi gelirlerinin ödenmesini durdurma kararı aldı.

Hamas`tan yapılan açıklamada, bu kararlarının, İsrail`in Filistin halkını baskı altına alma ve kontrol etme politikası yürüttüğünü gösterdiği belirtildi. 12 kişinin öldürüldüğü son saldırılara da dikkat çekilen açıklamada, Hamas, Abbas`a `İsrail ile müzakere yapma politikasını yeniden gözden geçirme, durumun ele alınması için tüm Filistinli örgütlerin katılacağı ulusal diyalog kurma çağrısı yaptı.

Gazze`yi yöneten Hamas, El Fetih liderlerinden de, devlet kurmak için direniş temelli yeni bir strateji belirlenmesini istedi.

İsrail ile yapılan görüşmeler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun Batı Şeria`da yeni yerleşim yerleri yapılmasının durdurma kararını uzatmaması üzerine, Eylül 2010`da kesilmişti. O tarihten sonra, uluslararası alanda tanınma politikası izleyen Abbas yönetimi, Eylül ayında BM`ye devlet olarak katılmak için başvuru yapmıştı.

Filistin, Pazartesi günü de BM`nin kültürel yapısı olan UNESCO`ya üye olmuştu. İsrail tarafından `trajedi` olarak değerlendirilen kararın ardından, Netanyahu, Batı Şeria`da 2000 yeni ev inşa edilmesinin hızlandırılması emrini vermişti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir