• DOLAR 34.228
  • EURO 37.542
  • ALTIN 2881.582
  • ...
İş yerinin kameralarını ters çevirip hırsızlık yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe`nin en işlek yerlerinden olan Urfa caddesinde mobese ile birçok iş yeri kameraları tarafından görülen telefon dükkânına, gece saat 03.30 sıralarında giren iki hırsız, 20 bin TL civarında bilgisayar, tablet, kol saati ve nakit parayı çalarak kayıplara karıştı.

Gece yarısı soyulan telefoncudan; 5 bilgisayar, 15 adet saat, 8 adet tablet,  bin TL`ye yakın bozuk para ve 50 adet kontur kartı olmak üzere  yaklaşık 20 bin TL değerinde malzeme çalındığı belirtildi.

İncelenen güvenlik kamerası görüntülerinde, iki hırsızın girdikleri işyerinde yaklaşık 15 dakika kaldıktan sonra ayrıldıkları görülüyor.

İş yeri sahibi Ahmet Vural, sabah dükkânı açtığında iş yerinin soyulduğunu anlayınca hemen polise haber verdiğini, olay yerine gelen polisin parmak izi ve kamera görüntülerini aldığını belirtti.

Soyulan dükkân sahibinin babası Mehmet Vural, yapılan hırsızlık olayına tepki göstererek tedbir alınmadığı takdirde yatak getirip işyerlerinde uyuyacaklarını söyledi.

Vural, “Sabah saat 06.30`da çocuklarım aradı. Hırsızların dükkânımızı açtığını söylediler. Hırsızlar iki asma kili kırıp açmışlar ve olayın nasıl olduğunu örtbas etmek için  kilitleri de kaybetmişler veya kendileriyle götürmüşler. Kızıltepe`nin ana merkezi olan Urfa caddesi 24 saat yaya trafiğine açık ve sürekli gidiş gelişi olan bir caddede. Mobesenin olduğu bir nokta ve iş yerimizin kameralarını ters yöne çevirip içeri girmişler. Hırsızların iki kişi olduğunu tespit ettik, kameranın görüntülerinde var. Olayın enteresan tarafı  böyle bir noktada  rahatlıkla hırsızlığın yapılabilmesidir. Emniyetin bunun üzerinde durması çok önemlidir. Eğer üzerinde durulmasa biz bundan böyle halk olarak evimizde rahat uyuyamayacağız. O zaman işyerlerimize yatak getirip işyerlerimize yatmak zorunda kalacağız.” şeklinde konuştu.

İş yeri sahibi Ahmet Vural ise “İş yerimden 5 tane bilgisayar, 15 tane saat, 8 tane tablet, bin liraya yakın bozuk paramız 50 tane kontörümüz, yani ortalama 20 bin TL`ye yakın zararımız oldu.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir