• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.527
  • ...
SON DAKİKA
`Bediüzzaman`ı Anma ve Anlama` etkinliğine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim, öğretim yılı içerisinde düzenledikleri İslami ve Kültür faaliyetleri ile bilinen İlim ve Fikir Topluluğu, 'Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama' konulu konferans ile etkinliklerine bir yenisini daha ekleyecek.

Konferansla ilgili bilgi veren İlim ve Fikir Topluluğu Başkanı Ali Ekber Avcı, 18 Mart Çarşamba günü saat 13.30'da Muş Alparslan Üniversite Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonundaki etkinliğin Araştırmacı Yazar Özkan Yaman'ın katılımı ile gerçekleşeceğini belirtti.

21. yüzyılın en büyük âlimlerinden biri olan Üstad Bediuzzaman Said Nursi'nin, İslam için çalışan bir âlim olduğunu ifade eden Avcı, "Yazdığı eserler ile halkı aydınlatmış ve halkı içinde bulunduğu buhrandan çıkarıp onları bilinçlendirmiştir. İslam için sürgünler, zindanlar, zehirlenmeler ve daha nice durumlara maruz kaldı. İslam için bu kadar fedakârlık yapan bir şahsiyeti anmak bizim için onur vericidir. Gücümüz nispetinde İslam'a hizmet edenleri yâd etmeye çalışacağız. Allah, kendisi için fedakârlık yapan ve yapmaya devam eden herkesten razı olsun."dedi. (Sezer Özer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir